Πισωγύρισμα με τα κρούσματα Covid στο Νοσοκομείο

Στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας σύμφωνα με τον κ. Χαρ. Μάνδρο

Υπερφόρτωση περιστατικών Covid έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Νοσοκομείο Βόλου, κάτι που είχε αποτέλεσμα να γίνει ξανά ο πέμπτος όροφος κλινική Covid, όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Χαράλαμπος Μάνδρος, διευθυντής των Κλινικών COVID-19.
Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής, σύμφωνα με τον γιατρό ήταν να ενοποιηθούν ξανά οι δύο παθολογικές κλινικές σε μια, με ό,τι σημαίνει αυτό για τα υπόλοιπα νοσήματα, τα οποία εκ των πραγμάτων έχουν μείνει πίσω όλο αυτό τον καιρό.
Σήμερα στο Νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύονται 38 ασθενείς με Covid και δύο ασθενείς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ σε κρεβάτια του “Κενταύρου” που επίσης είναι σε χρήση, για ασθενείς θετικούς που είναι ήπιας νοσηλείας, νοσηλεύονται άλλοι 18 ασθενείς.

“Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, γιατί, δυστυχώς, δεν ηρεμούν τα πράγματα, ενώ το ηλικιακό φάσμα των ασθενών είναι πραγματικά πολύ μεγάλο και έχουμε μεταμορφωθεί σε μια παθολογική κλινική που επίσης έχει και Covid, με αποτέλεσμα τα πράγματα να γίνονται ακόμη πιο δύσκολα”, δήλωσε ο κ. Μάνδρος.

Σύμφωνα με τον διευθυντή των κλινικών, μια γυναίκα ανεμβολίαστη 47 χρονών προσβλήθηκε με Covid είναι η νεώρετη ασθενής, ενώ η κύρια μάζα είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας με σοβαρές νοσηρότητες, εμβολιασμένοι ή όχι σε ποσοστό 50-50% περίπου, ενώ το κλασικό πρότυπο νοσηλείας νέων ανθρώπων ανεμβολίαστων, είναι όλο και λιγότερο και νοσηλεύονται 1-2 άτομα.

Σε στρες οφείλονται οι θάνατοι
Σχολιάζοντας το αυξημένο ποσοστό θανάτων ειδικά νέων ανθρώπων που έχουν αιφνίδιο καρδιακό θάνατο, ο κ. Μάνδρος τόνισε ότι αυτό οφείλεται σε ένα τεράστιο στρες και το πρόβλημα που έχουν οι ηλικιακές ομάδες 30-50 χρονών είναι ότι πολλές φορές αγνοούν τα προειδοποιητικά συμπτώματα.
“Όλη αυτή η γενιά, είναι μια γενιά η οποία 10 χρόνια πριν πιέστηκε από την οικονομική κρίση, αβεβαιότητα που μεταφέρθηκε στο υγειονομικό πεδίο και πλέον μεταφέρεται σε ένα επίπεδο ενός Γ’ παγκοσμίου πολέμου, που μπαίνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι ένα τεράστιο στρες γι’ αυτό και οι ψυχιατρικές παθήσεις (κατάθλιψη κλπ.) έχουν ανέβει αρκετά στην παθολογία”, τόνισε ο κ. Μάνδρος.

Ο γιατρός τόνισε ότι οι νέοι άνθρωποι πολλές φορές παραγνωρίζουν τα συμπτώματα, που σε άλλες συνθήκες θα τους έστελναν σε έναν γιατρό για να ελέγξει τυχόν πρόβλημα με τη στεφανιαία και έστι σημειώνονται αιφνίδιοι θάνατοι, στην πλειονότητα των περιπτώσεων.
Ο κ. Μάνδρος ανέφερε ότι οι όποιες προληπτικές ενέργειες γινόταν πριν μπούμε στην πανδημία, έχουν περάσει όλο αυτό τον καιρό σε δεύτερη γραμμή και δεν πρέπει να τα ξεχνάμε αυτά, γιατί δεν άλλαξε η υπόλοιπη ζωή και τώρα που φαίνεται σιγά σιγά να υπάρχει φως, τουλάχιστον με αυτά τα σκαμπανευάσματα με τον κορωνοϊό, καλά θα είναι να θυμόμαστε και τα παλιότερα, γιατί η προσπάθεια και οι συζητήσεις για την προληπτική ιατρική, είτε πρωτογενής, είτε δευτερογενής, έχουν μείνει πάρα πολύ πίσω και θα τα βρίσκουμε συνέχεια μπροστά μας, όσο καθυστερεί η επαναφορά στην κανονικότητα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.