Ποια είναι η συγκλονιστική αληθινή ιστορία πίσω απ΄το βιβλίο του Θ. Δεύτου;

Το νέο του βιβλίο με τίτλο «Ασπασία, το μυστικό της Καπετάννισας» παρουσίασε την Παρασκευή 24 Ιουνίου στον Βόλο, ο συγγραφέας Θοδωρής Δεύτος σε μια εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Εκδόσεις «Χάρτινη Πόλη» και οι Σύλλογοι Νομού Μαγνησίας, Σύλλογος Ποντίων, Ένωση Κυπρίων, Ηπειρωτική Αδελφότητα και το βιβλιοπωλείο Πλαστελίνη.
Ποια είναι όμως η συγκλονιστική, αληθινή ιστορία, που έδωσε το ερέθισμα στον συγγραφέα, να γράψει το βιβλίο; Μιλώντας στο Ράδιο Ένα και τον Ηλία Κουτσερή, το ανέφερε και αφορά στον παιδίατρο της κόρης της που του αποκαλύφθηκε όταν ήδη είχε φθάσει σχεδόν 50 ετών, ένα μυστικό… Στη σχετική συνέντευξη μπορείτε να το ακούσετε:

«Κύθνος, αρχές της δεκαετίας του 1950. Ο Ιάσονας και η Ασπασία φωτίζονται από τη φλόγα του έρωτα. Καίγονται όμως στην πυρά της πιο σκληρής τιμωρίας, που επιφυλάσσει η μικρή, κλειστή κοινωνία του όμορφου κυκλαδίτικου νησιού. Αθήνα, 2002. Ένα επικίνδυνο παιχνίδι της μοίρας, φέρνει έναν ώριμο άνδρα μπροστά σε μια σκληρή αλήθεια, που ανατρέπει ό,τι ήξερε μέχρι τότε. Ποιος άλλος άραγε εκτός από τη μητέρα του, θα μπορούσε να τον λυτρώσει; Η κάθαρση είναι αναπόφευκτη ή είναι πια πολύ αργά; Μια ιστορία για την αγάπη, το ψέμα και τη δύναμη της στιγμής. Της σωστής…».

Βιογραφικά στοιχεία του συγγραφέα:

Ο Θοδωρής Δεύτος γεννήθηκε στα Γιάννενα. Έχει δύο κόρες, τη Μαριλίζα και την Ασπασία. Σπούδασε Μαθηματικά στο Εθν. Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και υπηρέτησε τη δημόσια εκπαίδευση επί τριάντα δύο έτη. Διετέλεσε πρόεδρος στην Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου (2001-2011). Εκλέχτηκε Δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ίλίου (2006-2018) και υπηρέτησε ως πρόεδρος του Πολιτιστικού & Αθλητικού Oργανισμού για τέσσερα χρόνια. Επίσης, το 2006 εκλέχτηκε στο Δ.Σ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Εμφανίστηκε στα γράμματα το 2004 με το λαογραφικό του έργο «Ο Ηπειρώτικος γάμος. Ακολούθησαν έξι ιστορικά μυθιστορήματα. «Μη ρωτάς γιατί» (2006) «Σμύρνη, συγγνώμη» (2008) «Μήπως αγάπησα λάθος πατρίδα;» (2011) «Τραπεζούντα, το διαμάντι της Ανατολής» (2015) «Είμαι Πολίτισσα, τζάνουμ» (2016) «Το Πέρασμα Αντίκρυ» (2018).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.