Ψήφισμα υπέρ των συμβασιούχων θα φέρει ο Δήμος Βόλου

Στο πλευρό των εργαζομένων – συμβασιούχων του ΟΤΑ, που διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους, με βάση τις κυβερνητικές δεσμεύσεις που τους είχαν δοθεί, τάσσεται η Δημοτική Αρχή του Βόλου και προς τούτο στη συνεδρίαση της Δευτέρας, του Δημοτικού Συμβουλίου, φέρνει προς έγκριση ψήφισμα.
Με το ψήφισμα αυτό, που ήδη έχει κατατεθεί στα πρακτικά, ζητείται άμεση νομοθετική παρέμβαση που θα διασφαλίζει την απασχόληση των εργαζομένων αλλά και την πληρωμή των δεδουλευμένων τους και διατυπώνεται η προειδοποίηση ότι σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος θα κλείσει και μαζί με τους εργαζόμενους θα αγωνιστεί για να διασφαλιστεί η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Πιο συγκεκριμένο στο σχέδιο ψηφίσματος αναφέρονται τα εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου παρακολουθεί με έντονο ενδιαφέρον και ανησυχία την παρατεινόμενη εκκρεμότητα από την πλευρά της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του προβλήματος των συμβασιούχων, με τις πολλαπλές δυσμενείς επιπτώσεις στη λειτουργία των ΟΤΑ και στην καθημερινότητα των πολιτών και που συνιστά, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες, ευθεία απειλή για τη δημόσια υγεία.
Ζητούμε από την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα, χωρίς καμία χρονοτριβή, σε μια οριστική λύση του θέματος με νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει την απασχόληση των εργαζομένων αλλά και την πληρωμή των δεδουλευμένων τους.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων και στο δίκαιο αίτημά τους για μονιμοποίηση, αφού αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες ανάγκες και σε που κάθε περίπτωση έγιναν αποδέκτες υποσχέσεων, η μη υλοποίηση των οποίων δεν τιμά κανένα.

Δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που η Κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της είμαστε αποφασισμένοι να υιοθετήσουμε την επιλογή, κυρίαρχη στο σύνολο των ΟΤΑ, να κλείσουν οι Δήμοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και μαζί με τους εργαζόμενους να αγωνιστούμε για να διασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.