Σχολείο εκπαίδευσης εθελοντών από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (παράρτημα Μαγνησίας) διοργανώνει μέσα στο φθινόπωρο το 3ο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης για νέους εθελοντές διασώστες. Το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να ενταχθεί κάποιος στο επιχειρησιακό δυναμικό της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας.

Οι θεματικές ενότητες που περιλαμβάνει η εκπαίδευση είναι οι παρακάτω:
– Μετεωρολογία

– Α’ Βοήθειες

– Τακτική Αεροδιάσωσης

– Ορεινή Διάσωση (Τακτικές Αναρρίχησης & χρήση εξειδικευμένων υλικών)

– Επιβίωση

– Προσανατολισμός ημέρας & νύχτας

– Ασφάλεια στο Υγρό Στοιχείο (θάλασσα, λίμνες, ποτάμια κ.α.)

– Αντιμετώπιση Μαζικών Καταστροφών (σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες κ.α.)

– Επικοινωνίες σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών

Οι επιτυχόντες της βασικής εκπαίδευσης έχουν την επιλογή αν επιθυμούν, να ενταχθούν σαν επιχειρησιακά δόκιμα μέλη στην ΕΟΔ Μαγνησίας, να επιλέξουν ποιο/ποια τμήματα τους ενδιαφέρουν και να συνεχίσουν πλέον την πιο εξειδικευμένη εκπαίδευση επάνω στα αντικείμενα των τμημάτων που επέλεξαν.

Το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΟΔ Μαγνησίας είναι ανοιχτό προς όλους (από 18 ετών και άνω) ανεξαρτήτως του αν θα επιλέξουν να παραμείνουν στην ΕΟΔ, είτε θα επιλέξουν να δραστηριοποιηθούν ή ανήκουν ήδη σε κάποια άλλη ομάδα, είτε θα το χρησιμοποιήσουν μόνο για προσωπική ωφέλεια (γνώσεις, αυτοδιάσωση κ.α.).

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης, στους επιτυχόντες θα απονεμηθεί πιστοποίηση διασώστη βασικών γνώσεων από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Κεντρικής Διοίκησης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Για εγγραφές και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ. της ομάδας και στο 6981320360, για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε και στο Site της ομάδας: www.hrt-magnisias.gr Οι εγγραφές θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 29/10/17.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.