Σε 11 εκλογικά κέντρα το δημοψήφισμα για την καύση των σκουπιδιών

??????????
Από 10.00 ως 15.00 την Κυριακή με κάλπη έξω από τα σχολεία

Σε 11 εκλογικά κέντρα από την Αγριά, στο Βόλο, τη Ν. Ιωνία μέχρι και το Διμήνι, θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Μαΐου, ημέρα των Ευρωεκλογών, αλλά και των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση το άτυπο δημοψήφισμα για το αν οι Βολιώτες τάσσονται υπέρ ή κατά της καύσης απορριμμάτων, όπως ανέφεραν σήμερα τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών σε συνέντευξη Τύπου.
Η διαδικασία θα ξεκινήσεις στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις τρεις το απόγευμα ενώ η καταμέτρηση και τα αποτελέσματα θα δοθούν στη δημοσιότητα πριν ξεκινήσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών γενικότερα.

Όπως αναφέρθηκε από τους Ιφιγένεια Ηλιοπούλου, Στέλιο Λημνιό και Γιάννη Γερόπουλο, την Κυριακή θα στηθεί μια κάλπη έξω από 11 εκλογικά κέντρα σε διάφορα σημεία του Δήμου Βόλου, ενώ ήδη σήμερα ενημερώθηκε ο εισαγγελέας ότι θα γίνει αυτή η διαδικασία.
Ο πολίτης θα ρίχνει μέσα ένα ναι η όχι και θα υπογράφει σε μία κατάσταση με το όνομά του.
Η καταμέτρηση θα γίνει στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών, όπως ανέφερε το μέλος της Επιτροπής Στ. Λημνιός παρουσία εθελοντών δικηγόρων.
«Γνωρίζουμε ότι θα το αμφισβητήσουν κάποιοι επειδή δεν υπάρχει ωράριο και εκλογικοί κατάλογοι. Αν ψηφίσουν 2.000 η 3.000 άτομα θα έχουμε μια ισχυρή ένδειξη για το τι επιθυμούν οι πολίτες. Στην ουσία δίνουμε τη δυνατότητα να εκφραστούν και με ένα διαφορετικό τρόπο», επισήμανε ο Στέλιος Λημνιός.

Τα εκλογικά κέντρα που θα γίνει το άτυπο δημοψήφισμα είναι το 1ο Λύκειο Βόλου (Κύπρου – Γ. Δήμου), 1ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας (Μαιάνδρου 36), 13ο Δ.Σ. Βόλου (Παγασών – Αναλήψεως), 3ο Δ.Σ. Βόλου (Ογλ – Γαλλίας), 2ο ΓΕΛ Βόλου (Άναυρος), ΕΠΑΛ Αγριάς, 5ο Γυμνάσιο Βόλου (Κασσαβέτη – Πολυμέρη), 9ο Δ.Σ. Βόλου (Παλαιά), 23ο Δ.Σ. Βόλου (Νεάπολη), 1ο Δ.Σ. Διμηνίου και 8ο Γυμνάσιο Βόλου (Ορμινίου – Απόλλωνος).

Στο υπουργείο Υγείας στις 5 Ιουνίου
Τα μέλη της επιτροπής, την ώρα του δημοψηφίσματος θα ενημερώνουν τους πολίτες και για την κινητοποίηση της Τετάρτης 5 Ιουνίου έξω από το υπουργείο Υγείας στην Αθήνα και κάλεσαν όλους τους φορείς να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία κατά της καύσης των απορριμμάτων και το αίτημα για ανάκληση της άδειας για καύση τους από την ΑΓΕΤ.
Από τους φορείς που κλήθηκαν να συμμετέχουν αλλά και να πάρουν μέρος στην 24ωρη απεργία, ώστε ο Βόλος να νεκρώσεις, απάντησε μόνο ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου θετικά, με την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχουν και οι άλλοι φορείς.

Αρνήθηκε να τους συναντήσει ο Μπέος
Όπως ανέφερε το μέλος της Επιτροπής Ιφιγένεια Ηλιοπούλου, τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος θα χρησιμοποιηθούν και αυτά ως βάση συζήτησης με μια επόμενη δημοτική αρχή.
«Συναντηθήκαμε με τέσσερις από τους πέντε υποψηφίους δημάρχους, καθώς ο Αχ. Μπέος αρνήθηκε να μας συναντήσει. Αν είναι δήμαρχος ο Αχ. Μπέος οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν γιατί συμπλέει με την ΑΓΕΤ και καλύπτει την δραστηριότητα της επιχείρησης» εξήγησε ο κ. Λημνιός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.