Πίσω Γιάννη τα ξύλα – Ξανα-μετονομάζει το συνεδριακό σε εκθεσιακό ο Δήμος Βόλου

Μετά την αποκάλυψη της "Μαγνησίας" ότι δεν πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις λετουργίας

Σε Εκθεσιακό Πολυχώρο ξανα-μετονομάζει το Συνεδριακό Κέντρο (πρώην εκθεσιακό) η Δημοτική Αρχή Βόλου μετά την εκ του προχείρου απόφαση να το μετατρέψει σε συνεδριακό, χωρίς να πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις που ορίζονται σχετικά με την λειτουργία των συνεδριακών κέντρων. Την παράνομη λειτουργία του “συνεδριακού”, το οποίο δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείο Τουρισμού (Ε.Υ.Π.Α.Τ.Ε.), είχε αποκαλύψει η “Μαγνησία” με δημοσίευμά της τον περασμένο Μάϊο, προκαλώντας την παρέμβαση της αρμόδιας υπηρεσίας του ΕΟΤ Θεσσαλίας. Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε καμία σχετικά άδεια για την λειτουργία συνεδριακού κέντρου και ζητήθηκε να μην χρησιμοποιείται ο χώρος για τέτοια χρήση, υπό την απειλή μάλιστα κυρώσεων, ενώ ερωτήματα προς τις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου είχε υποβάλλει και το ΤΕΕ Μαγνησίας.

Η Δημοτική Αρχή Μπέου έφερε σήμερα εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου το οποίο και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Αχ. Μπέος προφασίστηκε ότι αλλάζει χρήση και ονομασία, επειδή υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει τον Φεβρουάριο το Συνέδριο της ΚΕΔΕ, ενώ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θαν. Σταυρίδης είπε ότι για να παραμείνει συνεδριακό πρέπει να ιδρυθεί οργανισμός.

Λευκό ψήφισε η παράταξη του Μιχ. Μιτζικού που τόνισε ότι το έργο είναι καλό αλλά έχει ξεφύγει ο προϋπολογισμός του και καλό θα ήταν να έχει δοθεί σε ιδιώτη και όχι να ξοδεύει ο δήμος χρήματα των πολιτών.

Ο Απ. Νάνος της ΛΑΣ είπε ότι ο Βόλος δεν είχε ανάγκη Συνεδριακού Κέντρου και αργά το κατάλαβε η δημοτική αρχή. Επίσης τάχθηκε κατά του να δίνονται τέτοια έργα σε ιδιώτες, φέρνοντας ως παράδειγμα το γκαράζ της Φιλελλήνων και ψήφισε αρνητικά.

Ο Θάνος Θεοδώρου τόνισε ότι η εισήγηση έχει να κάνει ξεκάθαρα με τη χρήση του χώρου και γι αυτό έγινε αλλαγή στην ονομασία. «Αναφορικά με τα ποσά που υπερέβησαν προϋπολογισμό, εξήγησε ότι το έργο είχε προϋπολογισμό 1.200.000 € και ο ανάδοχος είχε δώσει έκπτωση 60%. Στη συνέχεια όμως προέκυψαν προβλήματα στον κτίριο και για την ολοκλήρωσή του έρχονται άλλα δύο θέματα προς έγκριση στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο αλλά και σε άλλη συνεδρίαση που αφορούν την αποπεράτωση. Σήμερα περνά ο μηχανολογικός εξοπλισμός και θα έλθει και ένα έργο αποπεράτωσης που σύμφωνα με πρώτα στοιχεία μελέτης που έχουμε, θα είναι γύρω στις 300.000 €. Φυσικά και στα δύο έργα θα γίνει διαγωνισμός και θα υπάρξει ανάδοχος μειοδότης» τόνισε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.