Στ. Λημνιός: Όταν η παραβατικότητα γίνεται κανονικότητα…

Αναφέρει ο σύμβουλος της μειοψηφίας για το έργο των γραμμών του ΟΣΕ στην Αγριά

Για παραβίαση της τεχνικής μελέτης στο έργο σιδηροτροχιών του Μουτζούρη στην Αγριά, αναφέρεται ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Στέλιος Λημνιός, ο οποίος ζητά να μη μείνει ατιμώρητη η νέα αυτή πρόκληση.
Ο κ. Λημνιός τονίζει: Όταν ξέμεινε από πανηγυρισμούς ο Μπέος και οι ακόλουθοι του για το “κατόρθωμα” της καταστροφής ενός ιστορικού διατηρητέου τεχνικού έργου, όπως των σιδηροτροχιών του Μουτζούρη, προσγειώθηκε στην πραγματικότητα.
Υποχρεώθηκε να επαναφέρει τις σιδηροτροχιές, να τις τοποθετήσει ξανά και να αποδεχθεί την μελέτη που είχε εγκρίνει το υπουργείο Πολιτισμού.
Έτσι, με κόστος πρόσθετο σε χρόνο και χρήμα, συνεχίστηκαν οι εργασίες στο παράλιο μέτωπο της Αγριάς.

Όμως και πάλι οι υπηρεσίες που επιβλέπει παραβίασαν την τεχνική μελέτη και αντί για κυβόλιθους (όπως είναι σε όλο το άλλο μήκος) έριξαν σκυρόδεμα μέχρι που κάλυψαν τις ράγες του ιστορικού τραίνου. Είναι προφανές ότι η παραβίαση της άδειας εργασιών δεν περιορίζεται μόνο στην αλλοίωση του μνημείου.

Ο Μπέος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επέβαλαν την παράβαση επειδή έχουν εθιστεί στην επίδειξη θράσους, ισχύος και περιφρόνησης προς τους κανόνες λειτουργίας μιας κοινωνίας ανθρώπων.
Η ατιμωρησία που τους επιφυλάσσει μέχρι τώρα η κρατική δομή, τους ωθεί να παραβιάζουν τα νομικά όρια και να αποτελούν κακό παράδειγμα αρχής και εξουσίας προς τους νέους συμπολίτες μας.

Δεν θα πρέπει να περάσει ατιμώρητη η νέα αυτή πρόκληση ,η όποια συνοδεύεται με χυδαίους και ποταπούς (μπεϊκούς) χαρακτηρισμούς για την προϊσταμένη της τοπικής Εφορίας Νεότερων Μνημείων.
Τέτοιες περίοδοι ανωμαλίας έχουν ξανά επιβληθεί στην κοινωνία της χώρας μας. Δεν άντεξαν για πολύ», επισημαίνει η δημοτικός σύμβουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.