Στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Μοτοσικλετώντας …χαίρομαι»

Στις 22/1/2024 έγινε η παρουσίαση του προγράμματος «Μοτοσικλετώντας …χαίρομαι» στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου. Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε το 2012 και έκτοτε παρουσιάζεται κάθε χρόνο –με εξαίρεση τα πανδημικά χρόνια- σε Λύκεια και Γυμνάσια της χώρας, ύστερα από πρόσκληση των συλλόγων των διδασκόντων.

Όπως αναφέρει ο μοτοσικλετιστής Θωμάς Κακαδιάρης, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες τροχαίων δυστυχημάτων, παρακολουθούμε στα δελτία ειδήσεων την κατάσταση και, δυστυχώς, την ερχόμενη Άνοιξη οι αριθμοί αυτοί για γνωστούς λόγους θα αυξηθούν. Την ίδια στιγμή, οι επίσημες αντιδράσεις είναι περισσότερα αστυνομικά μέτρα, ρητορικές αίματος στα τηλεοπτικά κανάλια ή επιθετική ρητορική με υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τους «ασυνείδητους οδηγούς».

«Λυπάμαι γιατί μια ολόκληρη κοινωνία και κυρίως οι πλέον αρμόδιοι πιστεύουν ότι με αυτές τις απηρχαιωμένες μεθόδους θα αλλάξουν την κατάσταση. Δεν θα σχολιάσω χαρακτηρίζοντας τις μεθόδους αυτές ως μια άλλη μορφή βίας γιατί το θεωρώ περιττό. Θα θέσω όμως το ερώτημα: Φοβίζοντας, φοβερίζοντας και βρίζονταςθα αλλάξουμε τις συμπεριφορές; Πόσο προσβλητικό είναι αυτό για το επίπεδο των πολιτών; Πόσο «παραγωγικό» μπορεί να είναι;», επισημαίνει ο δικυκλιστής.
Όπως αναφέρει, φαίνεται σαν να έχουν όλοι «λησμονήσει» την αξία της εκπαίδευσης, με πρώτη από όλους την Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς της. Ελάχιστη προσπάθεια και απαξίωση της εκπαίδευσης που πρέπει να γίνεται με μεθόδους προβολής καλών πρακτικών και υγιών προτύπων. Χρειαζόμαστε περισσότερη εκπαίδευση μέσω της προβολής θετικών προτύπων και όχι φωτογραφίες ή διαφάνειες από τροχαία δυστυχήματα και φόβο.

Ο κ. Κακαδιάρης δηλώνει υπερήφανος ως πρώην εκπαιδευτικός για όσους συναδέλφους – όπως οι υπηρετούντες στο 1ο ΕΠΑΛΒόλου ή στο ΓΕΛ Λευκίμης Κέρκυρας, όπου έγινε η παρουσίαση στις 30/1/24 – επειδή όχι μόνο νοιάζονται για τους μαθητές τους αλλά έχουν παιδαγωγική άποψη και στάση. Επίσης δηλώνει υπερήφανος για όλους τους εθελοντές συνεργάτες του στο Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ που με επιμονή και σε βάρος των επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων τους, παρουσιάζουν καλές πρακτικές οδικής ασφάλειας μέσω του Προγράμματος «Μοτοσικλετώντας… χαίρομαι» αι υπερήφανος γιατί είναι μέλος της Μοτοσικλετιστικής Λέσχης Βόλου (ΜΟΤΟ.ΛΕ.Β.) που φέτος γιορτάζει τα 40 χρόνια συνεχούς δράσης και παρουσίας, και διότι η Λέσχη αυτή και τα μέλη της κατάλαβαν, υιοθέτησαν και αποτέλεσαν παράδειγμα προς μίμηση χρόνια τώρα αλλάζοντας την εικόνα της μοτοσυκλέτας.

Τέλος επισημαίνει ότι περιμένει εδώ και χρόνια να αλλάξει η πολιτική της Ελληνικής Πολιτείας και η εκπαίδευση να είναι η βάση της οδικής ασφάλειας όπως και η αρτιότητα του οδικού δικτύου και τα αστυνομικά μέτρα και απαγορεύσεις που ακούμε, είναι ουσιαστικά μια ομολογία αποτυχίας να παρέχουμε εκπαίδευση καλών πρακτικών και υγιών προτύπων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.