Στο Δημοτικό Συμβούλιο η απάντηση της επιτροπής παρακολούθησης του LIFE

Στο Δημοτικό Συμβούλιο κατέθεσε την απάντηση της επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος LIFE, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη, όπως της ζήτησε να κάνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς.

Η επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος LIFE τονίζει ότι ο κανονισμός ΕΟΝ αριθμ. 1973/92 του συμβουλίου της 21ης Μαΐου 1992 σχετικά με τη δημιουργία ενός χρηματοδοτικού μέσου για το περιβάλλον (LΙFΕ) προβλέπει στο άρθρο 11, παράγραφος 1 ότι “η Επιτροπή μπορεί να μειώσει, να αναστείλει ή να ανακτήσει το ποσό της χρηματοδοτικής ενίσχυσης υπέρ μιας δράσης εάν διαπιστώσει κατάχρηση ή εάν προκύψει ότι, χωρίς να έχει ζητηθεί η έγκριση της Επιτροπής, η δράση έχει υποστεί σημαντική τροποποίηση ασυμβίβαστη με το είδος ή με τις προϋποθέσεις εφαρμογής της εν λόγω δράσης”.
Το σχετικό άρθρο δεν προβλέπει ελάχιστη χρονική περίοδο ισχύος (του εν λόγω άρθρου) και επί της αρχής ισχύει και σήμερα. Επίσης, μεταγενέστεροι κανονισμοί LIFE περιέχουν αντίστοιχες προβλέψεις (π.χ. Κανονισμός LIFE II 1404/96, άρθρο 7).

«Από τα παραπάνω πιθανότατα προκύπτει ότι ο Δήμος Βόλου θα πρέπει να ζητήσει την έγκριση της ΕΕ αποστέλλοντας σχετικό ερώτημα που να συνοδεύεται από ολοκληρωμένο φάκελο έργου τροποποιήσεων που να αποδεικνύει ότι τα αποτελέσματα του έργου LIFE93 ENV/GR/004518 δεν θα υποστούν σημαντική τροποποίηση ασυμβίβαστη με το είδος του στη διεύθυνση “European Commission, Directorate-General Environment, Unit ENV.E.4 – BU-9 2/1, B – 1049 Brussels, Belgium”, επισημαίνει η επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.