Σύλλογος Π. Λιμεναρχείου: Υπόθεση των πολιτών η ανανέωση τα σχέσης με ιστορικούς τόπους και μνημεία

Με αφορμή την μεγάλη συμμετοχή συμπολιτών μας στον χθεσινό ιστορικό περίπατο που διοργάνωσε ο Σύλλογος Παλαιού Λιμεναρχείου, στο Κάστρο Παλαιά, το ιστορικό κέντρο, «το ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ» της πόλης μας, ο Σύλλογος τονίζει ότι συνειδητοποίησε ότι η επαφή και η ανανέωση της σχέσης με τους ιστορικούς τόπους, τα Μνημεία, τα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης μας είναι πρωταρχικά υπόθεση των Πολιτών και των τοπικών ανθρώπινων κοινοτήτων.

«Δεν είναι «χώροι», άψυχη πρώτη ύλη για εφήμερη χρήση, κατανάλωση και εκμετάλλευση, αλλά «ΤΟΠΟΙ», ΤΕΚΜΗΡΙΑ της ποικιλόμορφης, διαχρονικής συλλογικής μας εμπειρίας, της Μνήμης και της κοινωνικής μας ταυτότητας.
Εδώ συνδεόμαστε με την γεωπολιτική φύση του τόπου και τους υλικούς του πόρους.
Εδώ αφουγκραζόμαστε την θορυβώδη ροή της τοπικής εξέλιξης του ανθρώπινου πολιτισμού και το χτυποκάρδι των προηγούμενων γενιών που τον δημιούργησαν», επισημαίνει ο Σύλλογος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, όλοι όσοι συμμετείχαμε χθες καταλάβαμε ότι ο ιστορικός πυρήνας της πόλης μας με τον δυναμικό του χαρακτήρα και τις ανθεκτικές στον χρόνο αξίες του αξίζει την έγνοια μας, γιατί μας επιτρέπει να προσδοκούμε ένα καλύτερο μέλλον, μέσα από τις κοινές προσλήψεις και από την συλλογική συνείδηση που κατακτούμε όλοι μαζί…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.