Τη δημοτική αρχή Βόλου κατήγγειλε ο γραμματέας της ΠΟΕ-ΟΤΑ

«Οργανωμένη προσπάθεια του Δήμου να χτυπηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα»

Τη Δημοτική Αρχή Βόλου κατήγγειλε ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ Βασίλης Πετρόπουλος, για την απάντηση που έδωσε προς το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, το οποίο είχε καταγγείλει ότι τους τελευταίους μήνες έγιναν επτά εργατικά ατυχήματα.
Σε δήλωσή του έξω από το Δημαρχείο Βόλου τόνισε ότι «βρίσκομαι σήμερα στο Βόλο, γιατί χθες βγήκε ένα δελτίο Τύπου, από τη Δημοτική Αρχή, το οποίο θέλω προκαταβολικά να καταδικάσω, καθώς απαντάει στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που απασχολεί όλους τους Δήμους της χώρας και έχει να κάνει με τα εργατικά ατυχήματα».

Σύμφωνα με τον Γ.Γ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας κατήγγειλε ότι στο Δήμο Βόλου έγιναν τους τελευταίους μήνες επτά εργατικά ατυχήματα, που έχουν καταγραφεί στην Επιθεώρηση Εργασίας.

«Αντί η Δημοτική Αρχή να απαντήσει σοβαρά στην καταγγελία αυτή και να ενημερώσει τους δημότες και τους εργαζόμενους τι μέτρα προτίθεται να πάρει, για να μη φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, όπως συμβαίνει σε άλλους Δήμους, η Δημοτική Αρχή προτίμησε να εξαπολύσει επίθεση σε συνδικαλιστικά στελέχη, μέλη του Δ.Σ. του Συνδικάτου και με χαρακτηρισμούς που είναι ανεπίτρεπτοι», δήλωσε ο Βασίλης Πετρόπουλος.

Ο Γ.Γ της ΠΟΕ – ΟΤΑ εκτίμησε ότι αυτό ούτε τυχαίο είναι, ούτε συμπτωματικό και τόνισε ότι είναι μια οργανωμένη προσπάθεια του Δήμου να χτυπηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα, έρχεται ο νέος συνδικαλιστικός νόμος που ετοιμάζει η κυβέρνηση αι οι δήμαρχοι, σ’ αυτή την κατεύθυνση, βάζουν το δικό τους λιθαράκι, επιτιθέμενοι με χαρακτηρισμούς σε ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά στο πεζοδρόμιο.

Ο ίδιος τόνισε ότι τα επτά εργατικά ατυχήματα στο Δήμο Βόλου είναι αυτά που έχουν καταγραφεί και εξέφρασε φόβο ότι ενδεχομένως υπάρχουν και άλλα που έχουν κρυφτεί «κάτω από το χαλί», όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις για μικροατυχήματα στη δουλειά. Ο ίδιος είπε ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν καταγραφεί επτά νεκροί τους τελευταίους μήνες και 29 τα τελευταία τρία χρόνια, τονίζοντας ότι αυτός ο μακρύς κατάλογος δεν χρειάζεται να συνεχιστεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.