Τιμώμενη περιοχή η Κύπρος στη Ναυτική Εβδομάδα 2024

Με πλήθος εκδηλώσεων από 16 ως 21 Ιουνίου στον Βόλο

Η μαρτυρική Κύπρος είναι η τιμώμενη περιοχή στη Ναυτική Εβδομάδα 2024, σε μια χρονιά που συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή, με πλήθος εκδηλώσεων, που θα γίνει από την Κυριακή 16 ως την Παρασκευή 21 Ιουνίου στον Βόλο.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος, από τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη και οργανωτικό υπεύθυνο των εκδηλώσεων π. Καλλίνικο.

Οι εκδηλώσεις, που διοργανώνει ο φορέας «Μαγνήτων Κιβωτός» θα είναι υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα και συνδιοργανώνονται από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, τον Δήμο Βόλου, τον ΟΛΒ, το Επιμελητήριο, την Ένωση Κυπρίων Ν. Μαγνησίας και την Ένωση Χριστιανών Επιστημόνων.
Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Παρασκευή Αναγνώστου, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ Σωκρ. Αναγνώστου, και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Τέλης Μπασδάνης, που εξέφρασαν ικανοποίηση που είναι συνδιοργανωτές με τη «Μαγνήτων Κιβωτό» για τις εκδηλώσεις που γίνονται για 8η χρονιά και έχουν καθιερωθεί, αλλά και τη συγκυρία φέτος να είναι αφιερωμένες στην Κύπρο και ειδικά στην περιοχή Παραλίμνι της Αμμοχώστου.
Στις εκδηλώσεις θα παραστούν ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και πρόεδρος της Αμμοχώστου κ. Βασίλειος και ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Σταύρος Αυγουστίδης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή του πιανίστα Στέφ. Κορκολή και τη 200μελή χορωδία «Ιωνία», οι μπάντες του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, οι φιλαρμονικές «Μάντζαρος» Κέρκυρας, των Δήμων Καλαμάτας και Βόλου, η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, το μουσικό χορευτικό συγκρότημα “Encardia”, η παιδική χορωδία «Παραμυθία» ορφανοτροφείου Ιεράς Μονής στη Ρωσία, το μουσικό σύνολο «Εμμέλεια» της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως και η νεανική χορωδία και ορχήστρα της Μητροπόλεως Νέας Κρήνης.

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν την Παρασκευή 21 Ιουνίου στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου με συναυλία του Ανδρέα Κατσιγιάννη στην οποία θα συμμετάσχουν οι Γλυκερία, Δημ. Μπάσης, Ελεάννα Βαρελά, Απόστολος Μόσιος, χορωδίες και μουσικά σύνολα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.