Την αντιδήμαρχο Βόλου καταγγέλλει ο «Κόσμος και Φύση»

Φωτό αρχείου

Την αντιδήμαρχο κοινωνικής πρόνοιας Νατάσσα Μορφογιάννη καταγγέλλει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Βόλου «Κόσμος και Φύση» για το θέμα των αδέσποτων, κάνει λόγο για εκδικητική και έκνομη στάση και δηλώνει ότι, επειδή χρειάζεται διαιτησία, θα απευθυνθεί στους στυλοβάτες του Νόμου.

Όπως αναφέρεται σε ανοιχτή επιστολή προς τον αντιδήμαρχο, μετά την τελευταία συνεδρίαση της Πενταμελούς Επιτροπής στις 12 Οκτωβρίου «επιβεβαιώνεται περίτρανα η πρόθεσή σας να μην επιθυμείτε πνεύμα συνεργασίας αλλά πεισματικά να επιμένετε στην άποψή σας, αδιαφορώντας αν δι΄ αυτού του τρόπου οξύνετε το πρόβλημα και κινείστε πέραν των ορίων του Νόμου».
Το Φιλοζωικό Σωματείο τονίζει ότι και από τη θεσμική του θέση κινείται με μοναδικό κριτήριο την ευζωία των ζώων, την όσο το δυνατόν αναστολή του πολλαπλασιασμού τους (στειρώσεις) αλλά πάνω απ΄ όλα δεν παρέκκλινε του Νόμου του Κράτους.

«Εσείς διεκδικώντας το ¨αλάθητο” αποφασίζετε, όπως η ίδια δηλώνετε με θράσος, να εκτοπίσετε ζώα της πόλης που τα ταΐζει και τα φροντίζει ο κόσμος στις ρεματιές και τα βουνά (βλ. Παλιούρι που είναι 30’ με το αυτοκίνητο από το Διμήνι), όπου κανείς δεν θα τα ταΐσει ή θα τα ποτίσει αφού δεν υπάρχει κόσμος και ή θα πεθάνουν αβοήθητα ή κάποιος περαστικός θα ειδοποιήσει κάποια Φιλοζωική και θα φορτωνόμαστε τσουβάλια και παγούρια με νερό για να μην λιώσουν από πείνα και δίψα», αναφέρεται στην επιστολή. Σύμφωνα με την φιλοζωική, η αντιδήμαρχος οξύνει, αντί να επιλύει, το πρόβλημα, στην προσπάθειά της να γίνει αρεστή σε κάποιο μέρος της κοινωνίας, την οποία θα έπρεπε να εκπαιδεύει αντί να χαϊδεύει. Ο Νόμος είναι σαφής και δεν επιδέχεται παρερμηνειών, ότι «η επανένταξη γίνεται στο σημείο απ΄ όπου το ζώο περισυλλέχθηκε» και δεν είναι πολιτική να θυσιάζουμε κάποιους (ζώα) για να αρέσουμε στους υπολοίπους, όπως αναφέρεται στην επιστολή.

Όσον αφορά στις στειρώσεις ο «Κόσμος και Φύση» τονίζει ότι οι παλινωδίες και η μη συνεπής εφαρμογή του προγράμματος οξύνει το πρόβλημα. Όπως αναφέρει, οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες αγανακτούν να ψάχνουν τον/την υπεύθυνο του Δήμου, μιας και δεν το έχετε ανακοινώσει πουθενά και κάθε τόσο αλλάζει, που το τηλέφωνό του/της είναι απασχολημένο, είναι σε meetting και δε μπορεί να μιλήσει, λείπει με άδεια, δε δουλεύει από τις 3.00 και μετά, δε δουλεύει Σαββατοκύριακα και αργίες και αφού έχει καταναλώσει ώρες και μέρες καταλήγει στις Φιλοζωικές, που δεν κλείνουν τηλέφωνο ποτέ.

Σύμφωνα με την επιστολή η αντιδήμαρχος επιμένει το ζώο να πάει στο καταφύγιο, όπου δεν τυγχάνει καμίας περιθάλψεως, διότι ο ανάδοχος αποδεδειγμένα δεν δίνει χάπια και όταν πρόκειται να επανενταχθεί το στέλνουν στο Παλιούρι, ενώ ο ευαίσθητος πολίτης το φρόντιζε και είχε ζητήσει να το επιστρέψετε στο μέρος του.

«Στο τέλος – τέλος κ. Μορφογιάννη αυτή η εκδικητική και έκνομη στάση σας μας έχει φέρει απέναντί σας ενώ σίγουρα θα προτιμούσατε να ήμασταν δίπλα σας. Δεν μας αφήνετε όμως επιλογή. Εν τέλει χρειαζόμαστε διαιτησία, εξ’ ου και απευθυνόμαστε στους στυλοβάτες του Νόμου», καταλήγει η επιστολή που υπογράφουν η πρόεδρος Φλωρίκα Τσιρογιάννη και η γραμματέας Καλλιρόη Παπαθανασίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.