Την Τετάρτη η δίκη Σταυρίδη για το επεισόδιο με τον ΟΣΕ στη Λαμπράκη

Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε τη νομική του στήριξη

Μεθαύριο Τετάρτη 23 Ιανουαρίου πρόκειται να δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σταυρίδης, που κατηγορείται για φθορά ξένης περιουσίας σε βάρος του ΟΣΕ, κατά την άσκηση των καθηκόντων του ως αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Δόμησης και Βιώσιμης.
Η Οικονομική Επιτροπή σε έκτακτη συνεδρίασή της σήμερα το πρωί, αποφάσισε τη νομική στήριξη του πρώην αντιδημάρχου.
Η υπόθεση αφορά επεισόδιο που είχε γίνει στις 3 Ιουλίου 2018 στην οδό Λαμπράκη, μπροστά από τον ΟΣΕ, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη τα έργα κατασκευής του νέου κυκλικού κόμβου.
Το πρωί εκείνης της μέρας είχαν πάει στο σημείο τέσσερις τεχνικοί του ΟΣΕ, με την εντολή να αποτρέψουν την επικάλυψη των γραμμών του ΟΣΕ. Ο ΟΣΕ είχε προτείνει τεχνικές λύσεις στον Δήμο Βόλου, ώστε οι σιδηροδρομικές γραμμές να έρθουν στο ύψος του κόμβου και να μην επικαλυφθούν κατά την κατασκευή του έργου.
Η πρόταση του ΟΣΕ, ωστόσο, δεν έγινε δεκτή από τον Δήμο Βόλου και συνεργεία του αναδόχου, ξεκίνησαν εργασίες επικάλυψης των γραμμών.
Οι τεχνικοί του ΟΣΕ επιχείρησαν να “μπλοκάρουν” τις εργασίες και στο σημείο μετέβη ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Ακολούθησε ένταση και φραστικό επεισόδιο μεταξύ του κ. Μπέου και των τεχνικών.
Ο αντιδήμαρχος Βόλου, Θαν. Σταυρίδης, κατέθεσε μήνυση εναντίον των τεσάρων τεχνικών του ΟΣΕ για παρακώλυση δημόσιου έργου και αυτοδικία με συνέπεια να συλληφθούν και να οδηγηθούν στο Αστυνομικό Τμήμα.
Μήνυση κατέθεσαν και οι τεχνικοί του ΟΣΕ εναντίον του αντιδημάρχου Βόλου, Θανάση Σταυρίδη, για φθορά ιδιοκτησίας ο οποίος επίσης συνελήφθη. Η συνέχεια δόθηκε στα Δικαστήρια του Βόλου όπου βρέθηκαν και οι τεχνικοί του ΟΣΕ, ο προϊστάμενος του ΟΣΕ, Σπύρος Παπανδρεάδηςκαι ο αντιδήμαρχος Θαν. Σταυρίδης, οι οποίοι και αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε ρητή δικάσιμος για τις 23 Ιανουαρίου του 2019.

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή μετέθεσε την ημερομηνία αποσφράγισης του διαγωνισμού «Παρεμβάσεις για τη βελτίωση πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στο Παλιούρι Δ.Ε. Αισωνίας», λόγω πιστοποιημένης τεχνικής αδυναμίας λειτουργίας του ΕΣΗΔΗΣ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.