Τρεις οι συγκεντρώσεις στο Βόλο για την εργατική Πρωτομαγιά

Κατάθεση στεφάνων, στον τόπο θυσίας των καπνεργατών στον Βόλο

Τρεις θα είναι και φέτος οι συγκεντρώσεις στο Βόλο για την εργατική Πρωτομαγιά, που φέτος έπεσε Μεγάλο Σάββατο και βάσει νόμου μετατέθηκε η αργία στην πρώτη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή για σήμερα, Τρίτη 4 Μαΐου.

Η ΓΣΕΕ και κατ’ επέκταση το Εργατικό Κέντρο Βόλου, που εκπροσωπούν τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, θα τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά με 24ωρη απεργία που προκηρύχθηκε την Τρίτη 4 Μαΐου.
Αντιθέτως το Νομαρχιακό Τμήμα Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ ακολουθώντας την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής προκήρυξε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 6 Μαΐου.
Το Εργατικό Κέντρο Βόλου στο πλαίσιο της απεργίας στις 10 το πρωί, σήμερα, προγραμματίζει κατάθεση στεφάνων, στον τόπο θυσίας των καπνεργατών στον Βόλο, στην συμβολή των οδών Δημητριάδος με Αγίου Νικολάου, μπροστά στο κτίριο των ΕΛΤΑ.
Η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Μαΐου στις 10.30 το πρωί στην Πλατεία Αγ. Νικολάου, ενώ την ίδια μέρα συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας και άλλα εργατικά σωματεία διοργανώνουν απεργιακή συγκέντρωση, στις 18.00, στην πλατεία Ελευθερίας.

Το ΕΚΒ
Το Εργατικό Κέντρο Βόλου ζητά να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά, προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην τολμήσει αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και διεκδικεί 8 ώρες εργασία, 8 ώρες ανάπαυση και 8 ώρες ελεύθερο χρόνο.
Το ΕΚΒ ζητά άμεσα μέτρα θωράκισης της εργασίας και στήριξης των εισοδημάτων των εργαζόμενων, που επλήγησαν από την κρίση ή με άλλοθι την κρίση, κατάργηση όλων των ευελιξιών στο ωράριο εργασίας. άμεση επαναφορά του πλαισίου προστασίας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, επαναφορά και επανίσχυση των εργασιακών σχέσεων και συμβάσεων σε κάθε επιχείρηση, στα προ της κρίσης ισχύοντα. Άμεση υπογραφή όσων συμβάσεων εργασίας εκκρεμούν, λόγω εργοδοτικής κωλυσιέργειας, και ανακήρυξη όσων έχουν υπογραφεί ως γενικώς υποχρεωτικών, κατάργηση όλων των Αντεργατικών – Αντιασφαλιστικών Νόμων και ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό.

Η ΑΔΕΔΥ
Το Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για ταύτιση της Κυβέρνησης με τα εργοδοτικά συμφέροντα και ευθεία επίθεση στους εργαζόμενους και στα δικαιώματά τους αλλά και στην ίδια τη Δημοκρατία, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα βρίσκεται σε μια βαθιά υγειονομική και οικονομική κρίση, απόρροια σε μεγάλο βαθμό των επιλογών της Κυβέρνησης.
Όπως αναφέρει, η επιθετικότητα και ο κυνισμός με τον οποίο επιχειρείται η διάλυση της καθημερινότητας και της ζωής των εργαζομένων και η επιστροφή στους σκοτεινούς χρόνους της ακραίας εκμετάλλευσης, δεν θα μείνουν αναπάντητα.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ
Το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας διεκδικεί:
 Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Καμία απόλυση εργαζόμενου στην κοινωφελή εργασία. Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας. Να μη συγκροτηθούν αναπτυξιακοί οργανισμοί.
 Σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής με δικαιώματα. Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και μείωση του εργάσιμου χρόνου.
 Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς καμία εμπλοκή του κράτους, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση σημαντικών δικαιωμάτων.
 Προστασία της υγείας όλου του λαού. Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων με ευθύνη του κράτους και των επιχειρηματικών ομίλων.
 Μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης με μέτρα προστασίας για την υγεία μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και κατάργηση της τράπεζας θεμάτων
 Την κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα συνολικά στην κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού. Το κράτος και οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν έχουν καμία δουλειά να παρεμβαίνουν στα συνδικάτα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.