Ζωόφιλοι: Παράνομος ο εγκλεισμός των ζώων στο Βόλο

«Τα αδέσποτα σκυλιά μαζεύει ο Μπέος αδιαφορώντας για το τι ορίζει ο νόμος» ανέφεραν σε αρκετά τους δημοσιεύματα ζωοφιλικές οργανώσεις.

«Στο παράνομο εγκλεισμό των αδέσποτων ζώων του Βόλου προχωράει η δημοτική αρχή αφού ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος φαίνεται να μην ενδιαφέρεται για το τι ορίζει η νομοθεσία σχετικά με την ορθή διαχείριση τους» ανέφερε μεταξύ άλλων, σε χθεσινή ανάρτησή του το «zoosos» ,μια από τις μεγάλες ιστοσελίδες ζωόφιλων της χώρας.
Όπως αναφέρονταν στο δικό τους ρεπορτάζ, «ο δήμαρχος Βόλου δεν ήθελε καν να ακούσει κατά την περισυλλογή των ζώων από τους φιλόζωους ποια σκυλιά ήταν ήδη στειρωμένα και ποια όχι και φυσικά οι μπόγιες δεν είχαν μαζί τους σκάνερ για να ελέγξουν αν τα ζώα έφεραν μικροτσίπ αφού στόχος τους απλά είναι να τα διώξουν από την πόλη.
Μάλιστα στις αντιρρήσεις των φιλόζωων ο Αχιλλέας Μπέος έλεγε «αυτό αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο αλλιώς πάρτε τα στα σπίτια σας». Ενώ για να το παίξει και ολίγον φιλόζωος χάιδευε που και που και κανένα αδέσποτο».

Υπενθυμίζεται ότι η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) στα τέλη Σεπτεμβρίου με αφορμή τα δημοσιεύματα των τοπικών Μ.Μ.Ε. για όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου στις 22/9 έστειλε επιστολή στον Αχιλλέα Μπέο, την οποία κοινοποίησε σε Περιφέρεια, Κτηνιατρική Υπηρεσία αλλά και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών καθώς η ασυλοποίηση των αδέσποτων απαγορεύεται. Θυμίζουμε ότι ο κ. Μπέος είχε δηλώσει τότε ότι θέλει να συγκεντρώσει τα σκυλιά κάπου στο βουνό, επειδή εκεί θεωρεί ότι είναι το φυσικό τους περιβάλλον και πως «μέχρι τις 30 Νοεμβρίου δεν θα υπάρχει αδέσποτο στην πόλη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.