Ξεπαγώνουν οι προσλήψεις μόνιμων γιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου

Η Διοίκηση ψάχνει φακέλους για 26 θέσεις γιατρών που είχαν κάνει αίτηση το 2011

Τους φακέλους των γιατρών που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για πρόσληψη στο Νοσοκομείου Βόλου το 2011, οπότε και σταμάτησε η διαδικασία των κρίσεων, λόγω του μνημονίου, ξεσκονίζει και άρχισε να ψάχνει ξανά η Διοίκηση, μετά την εγκύκλιο του υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου, που έφτασε σήμερα, ξεκινά η διαδικασία των κρίσεων για πρόσληψη γιατρών που είχε σταματήσει πριν τρία χρόνια.

Όπως ανέφερε ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Κώστας Καραμπάτσας, με εγκύκλιο του υφυπουργού Υγείας, που ήδη είχε προαναγγείλει στον διοικητές των Νοσοκομείων την περασμένη εβδομάδα, ξεπαγώνουν οι κρίσεις που είχαν σταματήσει το 2011 και ξεκινά ξανά η διαδικασία, ώστε, εντός του 2014 να γίνουν προσλήψεις – εξπρές μόνιμων γιατρών στα Νοσοκομεία.

Ο κ. Καραμπάτσας εξήγησε ότι το 2011 είχαν ξεκινήσει οι κρίσεις για πρόσληψη 26 γιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου και ήδη είχαν γίνει αιτήσεις γιατρών για την πλήρωση των θέσεων αυτών. Τις κρίσεις των αιτήσεων είχε αναλάβει πενταμελές όργανο, που αποτελούν ο διοικητής του Νοσοκομείου, ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου, ο διευθυντής της ανάλογης ειδικότητας κλινικής καθώς και δύο εξωτερικοί γιατροί, άλλων νοσοκομείων, οι οποίοι και αξιολόγησαν τις αιτήσεις.

Ήδη ο διοικητής του Νοσοκομείου και οι συνεργάτες του άρχισαν να «ξεψαχνίζουν» και να ψάχνουν λεπτομερώς τον φάκελο της τότε προκήρυξης για να βρουν πόσοι και ποιοι γιατροί είχαν υποβάλει αιτήσεις για πρόσληψη στο «Αχιλλοπούλειο», για να τους εντοπίσουν και να διερευνήσουν αν ενδιαφέρονται και σήμερα να στελεχώσουν το Νοσοκομείο Βόλου.
Το ανώτατο όριο γιατρών που μπορεί να προσλάβει το Νοσοκομείο Βόλου, βάσει της τότε προκήρυξης είναι 26 γιατροί, διαφόρων ειδικοτήτων, προκειμένου να λύσουν τα σημαντικά προβλήματα αποδυνάμωσης κλινικών και τμημάτων που σήμερα λειτουργούν χάρη στο φιλότιμο του ιατρικού και επιστημονικού προσωπικού.

Θέμα ημερών η παράδοση της παλιάς πτέρυγας
Πρόβλημα υπήρξε τις προηγούμενες ημέρες με την επιβλέπουσα αρχή των έργων στο Νοσοκομείο Βόλου ΔΕΠΑΝΟΜ, που από το υπουργείο Υγείας πλέον ανήκει στο Υπουργείου Περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα γραφειοκρατικοί λόγοι να εμποδίζουν τις χρηματοδοτήσεις έργων.

Όπως ανέφερε ο κ. Καραμπάτσας, υπήρχε πρόβλημα με την πληρωμή του εργολάβου ου ολοκλήρωσε την παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Βόλου (η οποία έχει ολοκληρωθεί), αλλά σήμερα βρίσκεται στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, που, μετά από επαφές που είχε και τον ενημέρωσε τηλεφωνικά, δήλωσε ότι η υπόθεση ξεμπλόκαρε και η ΔΕΠΑΝΟΜ θα πληρώσει άμεσα τον ανάδοχο του έργου της παλιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου Βόλου.
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο κ. Καραμπάτσας εκτιμά ότι η παράδοση της παλιάς πτέρυγας στη Διοίκηση ου Νοσοκομείου, είναι πλέον θέμα ημερών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.