«Αποκαΐδια» έγινε διαμέρισμα από πυρκαγιά στο Βόλο

Πιθανόν από αμέλεια 7χρονου παιδιού που απομάκρυνε ο πατέρας του

«Αποκαΐδια» έγινε διαμέρισμα επί της οδού Μπασδέκη 42 στο Βόλο (στο τέρμα της οδού Κ. Καρτάλη), από φωτιά που ξέσπασε, στις 5.30 το απόγευμα από άγνωστη αιτία.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο διαμέρισμα βρισκόταν μόνο, ένα 7χρονο αγόρι, που μένει με τον πατέρα του και πιθανόν προκάλεσε την πυρκαγιά, που φαίνεται ότι έκαιγε για αρκετή ώρα πριν φτάσει επί τόπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Ευτυχώς, ο 36χρονος πρόλαβε και έβγαλε το παιδί από το διαμέρισμα 3ου ορόφου, ενώ αρχική υπήρχε πληροφορία για μια εγκλωβισμένη ηλικιωμένη στο διαμέρισμα, αλλά, ευτυχώς, βρισκόταν στο διαμέρισμα του κάτω ορόφου.

Επί τόπου πήγαν έξι οχήματα της Πυροσβεστικής με 18 άνδρες, που δυσκολεύτηκαν να μπουν στο διαμέρισμα λόγω του πυκνού καπνού, αλλά στη συνέχεια, υπό τις οδηγίες του διοικητή, αντιπύραρχου Χαρ. Πόζογλου, έδωσαν «μάχη» για δύο ώρες για να θέσουν υπό έλεγχο και τελικά να σβήσουν τη μεγάλη φωτιά, ευτυχώς χωρίς να επεκταθεί σε άλλα διαμερίσματα της πολυκατοικίας.
Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς το διαμέρισμα και τα είδη που περιείχε, ενώ προανάκριση για τα αίτια, διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Βόλου.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση
Μια ώρα περίπου πριν τη φωτιά στο διαμέρισμα, ξέσπασε φωτιά, από άγνωστη αιτία σε δασική έκταση μεταξύ Πορταριάς και Μακρινίτσας σε πουρνάρια και φτέρες.
Επί τόπου πήγαν τρία υδροφόρα οχήματα με 12 πυροσβέστες, που με τις οδηγίες του υποδιοικητή της Π.Υ. Βόλου, αντιπύραρχου Άγγελου Κυρίτση, την έθεσαν υπό έλεγχο και την έσβησαν, αφού κάηκε βλάστηση σε έκταση περίπου 2,5 στρεμμάτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.