Καλούν σε συστράτευση όλων σε Μαγνησία και Λάρισα για το δρόμο «φονιά»

Κοινή δήλωση Μαρίνας Χρυσοβελώνη και προέδρων Συντονιστικών Επιτροπών «ΑΝΕΛ»

Κάλεσμα για συστράτευση σε βουλευτές, κομματικές οργανώσεις, δημάρχους, φορείς και πολίτες των Νομών Μαγνησίας και Λάρισας απευθύνει τόσο η βουλευτής Μαγνησίας των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», όσο και τα προεδρεία των Συντονιστικών Επιτροπών του κόμματος στους δύο Νομούς για την άμεση λήψη μέτρων στον επικίνδυνο δρόμο Βόλου – Λάρισας.

Τα στελέχη των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» υπογραμμίζουν πως το προχθεσινό τροχαίο δυστύχημα – όπου χάθηκαν τρεις αθώες ψυχές- πρέπει να σημάνει «συναγερμό» στους πάντες, που «πέρα από τις όποιες κομματικές αντιθέσεις να διεκδικήσουν το αυτονόητο, δηλαδή αφενός να διοχετευθεί ο κύριος όγκος των οχημάτων στην νέα Εθνική Οδό, με την θέσπιση οικονομικών κινήτρων (χαμηλά διόδια) αφετέρου να συντηρηθεί επαρκώς η παλαιά Εθνική Οδός και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς διακίνησης πολιτών».

Σε κοινή ανακοίνωσή τους η βουλευτής Μαγνησίας των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κ. Χρυσοβελώνη και οι πρόεδροι των Συντονιστικών Επιτροπών του κόμματος Μαγνησίας Γιάννης Πολύζος και Λάρισας Θανάσης Δασκαλόπουλος τονίζουν:

«Τις τελευταίες ημέρες, το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα με θύματα τρία νεαρά παιδιά στο ύψος του Στεφανοβικείου στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου έχει βυθίσει στη θλίψη για την τραγική απώλεια έναν ολόκληρο Νομό.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην παλαιά Εθνική οδό Βόλου-Λάρισας επιφυλάσσει θανάσιμους κινδύνους για τους κατοίκους των χωριών της Μαγνησίας αλλά και της Λάρισας που εξυπηρετούνται από την οδό αυτή, καθώς, το υπέρογκο κόστος των διοδίων στην νέα Εθνική οδό Βόλου-Λάρισας, έχει ως συνέπεια ο κύριος όγκος των φορτηγών αλλά και των Ι.Χ. αυτοκινήτων να διέρχεται από την παλαιά αυτή Εθνική οδό.
Επειδή, αν δεν αλλάξει κάτι τώρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι τα τρία αυτά αδικοχαμένα θύματα δεν θα είναι τα τελευταία.

Επειδή δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο οι αρμόδιοι να μην υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές και να μην λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλειά τους.

Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» δια των συντονιστικών τους Επιτροπών (Βόλου-Λάρισας), οι οποίες συγκροτήθηκαν εκτάκτως, και δια της βουλευτού Μαγνησίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη (που έχει ήδη απευθύνει σχετική ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό) καλούμε όλους, τους Βουλευτές και των δύο νομών όλων των κομμάτων, τους Δημάρχους όλων των πληττόμενων Δήμων, τις κομματικές οργανώσεις, τους πολίτες και των δύο Νομών και φυσικά τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, να συντονισθούμε και να συστρατευθούμε πέρα από τις όποιες κομματικές αντιθέσεις και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο δηλαδή αφενός να διοχετευθεί ο κύριος όγκος των οχημάτων στην νέα Εθνική Οδό, με την θέσπιση οικονομικών κινήτρων (χαμηλά διόδια) αφετέρου να συντηρηθεί επαρκώς η παλαιά Εθνική Οδός και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου ακώλυτα και ακίνδυνα να την χρησιμοποιούν οι κάτοικοι των παρακείμενων χωριών».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.