Η Ένωση Στρατιωτικών για τη βαθμολογική εξέλιξη των Εθελοντών Μακράς Διάρκειας

Επιστολή προς τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, απέστειλε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη βαθμολογική εξέλιξη των Εθελοντών Μακράς Διάρκειας, μετά την ψήφιση των νόμων Ν.3865/2010 και Ν.4387/2016, που είχαν ως άμεση συνέπεια τη βίαια επέκταση του εργασιακού βίου των στρατιωτικών στα 40 έτη εργασίας.

Η Ένωση Στρατιωτικών αναφέρει ότι με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, οι ΕΜΘ εξελίσσονται βαθμολογικά μέχρι το βαθμό του Ανθυπασπιστή και αντιστοίχων. «Τα δεδομένα που επέβαλαν το συγκεκριμένο βαθμολογικό ανάπτυγμα έχουν ανατραπεί άρδην, με την τροποποίηση του ασφαλιστικού, καθώς επίσης και την προσαύξηση των ετών που απαιτούνται για τη λήψη συνταξιοδοτικού δικαιώματος κατά 5 έτη (35+5 έτη υπηρεσίας). Η παραμονή (βαθμολογική καθήλωση) των εν λόγω συναδέλφων στον βαθμό του Ανθυπασπιστή επί 15ετία και μέχρι την αποστρατεία τους, δεν εξυπηρετεί κάποια απαίτηση του σήμερα», τονίζεται στην επιστολή.

Σύμφωνα με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρεια Θεσσαλία (Ε.Σ.ΠΕ.Θ), πάγιο αίτημα των συναδέλφων ΕΜΘ είναι η επέκταση της βαθμολογικής εξέλιξής τους στον βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων, με τη συμπλήρωση των 35 ετών υπηρεσίας, ενώ η Η Ε.Σ.ΠΕ.Θ προτείνει την υιοθέτηση νέας βαθμολογικής εξέλιξης, με χρόνους παραμονής, αφού έχει προηγηθεί διετής παραμονή στο βαθμό του ΟΠΥ/ΕΠΥ Δεκανέα, όπως παρακάτω:
Λοχίας, οκτώ (8) έτη παραμονής στο βαθμό (ΟΠΥ/ΕΠΥ- ΕΜΘ συνολικά)
Επιλοχίας, οκτώ (8) έτη παραμονής στο βαθμό
Αρχιλοχίας, επτά (7) έτη παραμονής στο βαθμό
Ανθυπασπιστής, εννέα (9) έτη παραμονής στο βαθμό ή εναλλακτικά προαγωγή στον επόμενο βαθμό με τη συμπλήρωση τριάντα τεσσάρων (34) ετών πραγματικής υπηρεσίας από κατατάξεως στις ΕΔ.
Ανθυπολοχαγός, τέσσερα (4) έτη παραμονής στο βαθμό ή εναλλακτικά προαγωγή στον επόμενο βαθμό με τη συμπλήρωση τριάντα οχτώ (38) ετών πραγματικής υπηρεσίας από κατατάξεως στις ΕΔ.
Υπολοχαγός, δύο (2) έτη παραμονής στο βαθμό και Αποστρατευτικός – καταληκτικός ο αυτός βαθμός του Υπολοχαγού ή Λοχαγού εφόσον είναι πτυχιούχος ΑΕΙ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.