Χρυσή Διάκριση για το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» με σύνθημα «Νοιάσου για το Νερό»

(διακρίνονται από αριστερά): Κωνσταντίνα Τόλη - Senior Program Officer του Global Water Partnership Mediterranean (GWP-Med), Αγγελική Πατρούμπα - Διευθύντρια Επικοινωνίας της Coca-Cola Τρία Έψιλον, Νεκταρία Μητράκου Διευθύντρια Επικοινωνίας της Coca-Cola Hellas με ευθύνη για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και Αντώνης Παπαδάκης - Αντιπρόεδρος του ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ.
Στα Hellenic Responsible Business Awards 2016

Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2016: Με το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Περιβάλλον / Βιώσιμη Ανάπτυξη βραβεύτηκε το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» στα Hellenic Responsible Business Awards 2016, τον θεσμό που επιβραβεύει προγράμματα και συνεργασίες στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται τα τελευταία 10 χρόνια από το Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas), στο πλαίσιο της ευρύτερης δέσμευσης για υπεύθυνη διαχείριση φυσικών πόρων και πρώτων υλών, και διασφάλιση μιας βιώσιμης ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό», από το 2011 υποστηρίζεται οικονομικά από το The Coca-Cola Foundation, ενώ εκτός από τη συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med), συνεργάζεται και με τη WWF Hellas, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τις τοπικές αρχές των νησιών (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Λέσβος).

Συγκεκριμένα για το νερό, η Coca-Cola και οι εμφιαλωτές της δεσμεύτηκαν παγκοσμίως για την επιστροφή στη φύση και στις τοπικές κοινότητες της συνολικής ποσότητας νερού που χρησιμοποιείται στην παραγωγή και στα προϊόντα, μέχρι το 2020. Ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε ήδη από φέτος και με την συμβολή των 248 συνεργατικών προγραμμάτων που υλοποιούνται σε τοπικές κοινότητες ανά τον κόσμο, όπως το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» στην Ελλάδα. Ειδικά στη χώρα μας, η Coca-Cola Τρία Έψιλον υλοποιεί ολοκληρωμένα προγράμματα υπεύθυνης διαχείρισης υδάτινων πόρων στις εγκαταστάσεις της, έχοντας επιτύχει μείωση του δείκτη χρήσης νερού κατά 10,2% τη διετία 2014-2015.

Στόχος του προγράμματος «Αποστολή Νερό» είναι να συμβάλλει στην άμβλυνση του φαινομένου της λειψυδρίας και στην προστασία της καλής οικολογικής κατάστασης των υγροτόπων και των παράκτιων οικοσυστημάτων. Επιπλέον, επενδύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, δημιουργώντας έτσι μια νέα κουλτούρα ορθής διαχείρισης των υδάτινων πόρων αλλά και ανοικτού διαλόγου με κοινωνικούς εταίρους.

Infographic_10 χρόνια Αποστολή Νερό

Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία σειρά δράσεων για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και την ανάδειξη της χρήσης του βρόχινου νερού σε πόρο ικανό να καλύψει δευτερεύουσες ανάγκες νερού στα νησιά που αντιμετωπίσουν λειψυδρία. Αυτή τη στιγμή, 204.605.000 λίτρα νερού συλλέγονται και εξοικονομούνται ετησίως, που αντιστοιχούν στην ετήσια οικιακή κατανάλωση 2.800 ατόμων και επιστρέφονται στην τοπική κοινωνία, κυρίως για δευτερογενείς χρήσεις, ενώ έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες ζωής 49.000 κατοίκων σε 29 νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα του προγράμματος «Αποστολή Νερό» εδώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.