Χρήστος Μπουκώρος: “Ο κόσμος ανοίγει τους λογαριασμούς ενέργειας και τον λούζει κρύος ιδρώτας”

Η κυβέρνηση έδωσε 1,5 δις ευρώ σε λιγότερο από δύο μήνες

Για το μεγάλο πρόβλημα του κόστους της ενέργειας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Χρήστος Μπουκώρος, που δεν έκυψε το γεγονός πως παρά τη στήριξη της κυβέρνησης με τη διάθεση 1,5 διες ευρώ σε λιγότερο από δύο μήνες, ο κόσμος ανοίγει τους λογαριασμούς ενέργειας και τον λούζει κρύος ιδρώτας, όπως είπε χαρακτηριστικά.

“Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις τιμές στην ενέργεια και στα βασικά αγαθά και οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες. Η κυβέρνηση δίνει 1,5 δις σε λιγότερο από δύο μήνες και αναρωτιέμαι που θα βρεθούν αυτά τα λεφτά εάν συνεχιστεί η κατάσταση, για να καλύψει κάποιο από το κόστος.
Ο κόσμος ανοίγει τον λογαριασμό και τον λούζει κρύος ιδρώτας, βλέπει ότι οι λογαριασμοί είναι αυξημένοι”, ανέφερε ο Βουλευτής.
Επεσήμανε πως τα χρήματα που δίνονται ως στήριξη δεν είναι ποτέ αρκετά και υπογράμμισε πως αυτά τα χρήματα είναι των Ελλήνων φορολογουμένων, με την κυβέρνηση όμως να κάνει σωστό κουμάντο, όπως είπε για να υπάρχουν αυτά τα χρήματα.
“ Σκεφτείτε να μην υπήρχαν αυτά τα λεφτά, τα 40 δις αποθεματικό, ο δανεισμός με χαμηλά επιτόκια”, προσέθεσε.
Τόνισε πως πρέπει η πολιτεία και όλοι οι εμπλεκόμενοι να δουν πολύ σοβαρά, με αφορμή την ενεργειακή αυτή κρίση, τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια της περιοχής, το φράγμα της Συκιάς και της Μεσοχώρας. “Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ιδεοληψία με αυτά τα ζητήματα. Οι προηγούμενοι το ρίξανε στα τάρταρα το θέμα του Αχελώου. Εμείς πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Κανείς δεν μιλά για εκτροπή του Αχελώου, μιλάμε για μερική μεταφορά άνω ρου. Αυτή τη στιγμή έχουμε 500 εκ. με 1 δις ζημιά από αυτές τις μονάδες. Κι αυτό το λίγο νερό που θα έρχεται θα ανατάξει και το περιβαλλοντικό πρόβλημα της Θεσσαλίας. Εκτός από την ενέργεια που θα μας δίνει υπάρχει κάτι πιο πράσινο από αυτό;”, υπογράμμισε ο κ. Μπουκώρος, επισημαίνοντας πως σε πανελλαδικό επίπεδο εκμεταλλευόμαστε μόνο το 7% των επιφανειακών νερών στη χώρα. Έφερε δε το παράδειγμα των αγροτών στις Σέρρες που το κόστος τους ενέργειας ανά στρέμμα εκεί επειδή χρησιμοποιούν τα επιφανειακά νερά είναι λιγότερο από 5 ευρώ, ενώ στην περιοχή μας που ποτίζουν οι αγρότες από γεωτρήσεις το κόστος εκτοξεύεται στα 80-100 ευρώ ανά στρέμμα.
“Είναι μεγάλο πρόβλημα να πάσχεις και να αφήνεις τα νερά να χάνονται, ενώ μπορούν να σου δώσουν πλούτο, ενέργεια, προϊόντα, μπορούν να αυξήσουν τη διατροφική σου επάρκεια. Η επόμενη κρίση ίσως είναι ακόμη και διατροφική. Και τότε δεν θα μπορείς και να εισάγεις. Γι’ αυτό πρέπει να ενδυναμώσουμε την επάρκειά μας”, κατέληξε ο κ. Μπουκώρος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.