Έξαλλοι οι καταστηματάρχες στη Λαρίσης – Πλημμύρισαν τέταρτη φορά σε δύο μήνες! (φωτο & video)

Ζητούν άμεσα έργα, ενώ από τις πλημμύρες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές

Σήμερα νωρίς το πρωί οι καταστηματάρχες στην οδό Λαρίσης με Νεαπόλεως είδαν για ακόμη μια φορά τις επιχειρήσεις τους να πλημμυρίζουν εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης. Για τέταρτη φορά μέσα σε δύο μήνες, βρέθηκαν με ζημιές στα καταστήματά τους και με νερά που προσπαθούσαν για ώρες να τα απομακρύνουν. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι καταστηματάρχες ζητούν λύση εδώ και τώρα.

Το magnesianews.gr βρέθηκε στο σημείο και μίλησε με τους καταστηματάρχες που υπέστησαν ζημιές.

Βαγγέλης Μακροβασίλης: “Οι ζημιές είναι ανεπανόρθωτες και βγάζουν συγχαρητήριες επιστολές ο ένας με τον άλλο”

Φανερά ενοχλημένος, απογοητευμένος και ανήσυχος για το μέλλον ήταν σήμερα το πρωί ο κ. Βαγγέλης Μακροβασίλης,  ιδιοκτήτης καφετέριας στην οδό Λαρίσης, που είδε την επιχείρησή του να “πνίγεται” ακόμη μια φορά από το νερό της βροχής, που σημειώθηκε σήμερα στις 4.20 περίπου νωρίς το πρωί.

«Είναι σύνηθες φαινόμενο για μας. Είναι η τέταρτη φορά μέσα σε ένα δίμηνο, με χιλιάδες ευρώ ζημιά, ανεπανόρθωτες και περιμένουμε τον χειμώνα να δούμε τι θα γίνει. Σκεφτόμαστε να το κάνουμε πλωτό το κατάστημα. Αυτό είναι  αστείο και βγάζουν επιστολές συγχαρητήριες ο ένας με τον άλλο. Δεν έχει έρθει κανείς να δει τι γίνεται, τι τραβάμε. Χιλιάδες ευρώ επιχειρήσεις και αυτοί είναι στον κόσμο τους, ασχολούνται με τα φωτάκια, τα λαμπάκια και τα λουλουδάκια”, επεσήμανε ο ίδιος.

Συνέχισε δε, λέγοντας πως οι αρμόδιοι του Δήμου δεν έχουν έρθει στην περιοχή, παρά το γεγονός πως οι επιχειρήσεις αυτές στη συμβολή των οδών Λαρίσης με Νεαπόλεως πνίγονται στο νερό κάθε φορά που βρέχει.

“Από την πρώτη φορά δεν έχει έρθει ούτε ένας, μόνο οι δημοσιογράφοι και οι εθελοντές. Πλημμυρίσαμε και μετά ήρθε η πυροσβεστική και η αστυνομία. Ανοίξαμε στις 5 το πρωί και είδαμε το μαγαζί μας …ενυδρείο. Αρχίζουμε να το συνηθίζουμε. Και κάναμε και έργα μόνοι μας. Βάλαμε πάνελ για να μπορέσει να συγκρατήσει το νερό, δώσαμε αρκετά χρήματα και πάλι δυστυχώς τα ίδια αποτελέσματα. Πέρα από το ότι βρέχει και ρίχνει πάρα πολύ νερό, κάνανε κι αυτό το ωραίο και κλείσανε τη Νεαπόλεως, με αποτέλεσμα όταν βρέχει να συσσωρεύεται το νερό στα καταστήματά μας. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει και δεν βλέπουμε να υπάρχει αποτέλεσμα. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Και τους βλέπω την προηγούμενη εβδομάδα πνιγήκαμε κι αυτοί στέλνουν συγχαρητήριες επιστολές ο ένας στον άλλο. Αυτό δεν υπάρχει! Εμείς σε άλλη πόλη ζούμε;”, τόνισε ο κ. Μακροβασίλης, ο οποίος σημείωσε πως η  σιδερένια γλάστρα, που είναι δεμένη με πάνελ μπροστά στο μαγαζί του, βρέθηκε το πρωί στο βενζινάδικο. “Οι πόρτες από θαύμα δεν έσπασαν. Χάλασε από την προηγούμενη φορά ο εξοπλισμός μας. Ψυγεία, φώτα, ηχοσυστήματα, χιλιάδες ευρώ”, συμπλήρωσε.

Άννα Καρβούνη: “Εγκλωβίζεται όλο το νερό στα μαγαζιά μας- Δεν μπορούμε να δουλέψουμε”

Με σφουγγαρίστρες και κουβάδες ανά χείρας για ακόμη μια φορά η κ. Άννα Καρβούνη, ιδιοκτήτρια δύο επιχειρήσεων στην οδό Λαρίσης με είδη καπνιστού, καφέ και αρτοποιήματα, βρέθηκε από νωρίς στα καταστήματά της για να μπορέσει να περισώσει την περιουσία της.

“Πάλι είχαμε τα ίδια. Βάλαμε πάνελ μπροστά για να γλιτώσουμε, αλλά και πάλι τίποτα. Φώναξα πυροσβεστική, αστυνομία να κλείσει τον δρόμο, ήρθαν μετά,  αλλά τα νερά ήδη είχαν φτάσει μέχρι πίσω στο εργαστήριο. Περιμέναμε να κατέβει το νερό και να τα βγάλουμε έξω. Αλεύρια, καφέδες, τσιγάρα, πατατάκια, γαριδάκια χάλασαν  και μας λένε να φτιάξουμε τα χαρτιά αφού πλημμυρίσαμε τέταρτη φορά και να καθίσουμε να γράψουμε ένα- ένα τα προϊόντα. Εγώ είμαι εδώ από τις 2 το ξημέρωμα. Όποτε βρέχει είμαι εδώ, γιατί ξέρω ότι θα γίνει αυτό το πράγμα. Εγώ πήγα στον Δήμο για την αίτηση και αντιδήμαρχος μου  είπε ότι σε δύο χρόνια θα κάνουν έργα. Μέχρι τα δύο χρόνια να πνιγούμε;”, είπε χαρακτηριστικά η κ. Καρβούνη στο magnesianews.gr.

Σύμφωνα με την ίδια αιτία του κακού είναι το κλείσιμο της νησίδας επί της Λαρίσης στο ύψος της Νεαπόλεως, που εγκλωβίζει το νερό μπροστά από τα καταστήματα.

“Είπα στον αντιδήμαρχο που είδα ότι τότε που κάνατε τη νησίδα πλημυρίζουμε και μου είπε ότι δεν φταίει η νησίδα. 12 χρόνια όμως που είμαι εδώ, δεν ήταν αυτό το χάλι. Εγκλωβίζεται όλο το νερό στα μαγαζιά μας μπροστά. Ούτε να δουλέψεις μπορείς, έρχονταν ο κόσμος το πρωί και εμείς βγάζαμε τα νερά με τη σκούπα και χάσαμε όλη η δουλειά το πρωί”, ανέφερε.

 

Εκτός από τις παραπάνω επιχειρήσεις, νερό εισχώρησε για ακόμη μια φορά και στο φαρμακείο, το οποίο βρίσκεται στο πρώην κτήριο της Εθνικής Τράπεζας. Το κτήριο μπορεί να είναι υπερυψωμένο και να έχει πόρτα ασφαλείας που έχει μείνει από την τράπεζα, παρόλα αυτά το νερό μπήκε πάλι μέσα ευτυχώς αυτή τη φορά, λίγα μόλις μέτρα μετά την είσοδό του. Πάντως οι εργαζόμενοι του φαρμακείου, για ακόμη ένα πρωί, αντί να εξυπηρετούν τον κόσμο, έπρεπε να καθαρίσουν και να σφουγγαρίζουν τους διαδρόμους του φαρμακείου.

Τέλος,  στις 10 περίπου το πρωί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Γιώργος Τόρης με τον γενικό διευθυντή κ. Δημήτρη Κουτσιφέλη, έφτασαν στο σημείο, προκειμένου να κάνουν αυτοψία. Σημειώνεται δε, πως οι καταστηματάρχες είχαν ήδη καθαρίσει τα μαγαζιά τους, ο δρόμος δεν είχε νερό, όμως ήταν γεμάτος λάσπη.

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.