Νίκος Παπαπέτρος: Οφείλουμε πολλά στους συμπολίτες που «τα έβαλαν» με την ΑΓΕΤ

Η Συμμαχία για τον Βόλο χαιρετίζει την αθώωση των τριών πολιτών που κατηγορήθηκαν από την ΑΓΕΤ για τα αδικήματα της παράνομης βίας και της διατάραξης οικιακής ειρήνης, κ.κ. Στέλιου Λημνιού, Φαίης Τζανετουλάκου και Γιώργου Λέτσιου. Η χθεσινή απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Ν. Μαγνησίας και του ΠΑΝΔΙΚΟ, θεωρώντας παράνομες τις αποφάσεις για τα τετραπλασιασμό των ρύπων (ολικού οργανικού άνθρακα) και δυνατότητας μεταφοράς RDF διά θαλάσσης με πλοία.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου κ. Νίκος Παπαπέτρος, τόνισε σε δήλωσή του: Η δικαίωσή τους ήρθε από την Πολιτεία και συγκεκριμένα από τη συντεταγμένη δικαστική εξουσία. Οι πολίτες του Βόλου οφείλουμε πάρα πολλά στους παραπάνω ενεργούς πολίτες, που με τους αγώνες τους κατόρθωσαν να περιορίσουν τις απαιτήσεις της τοπικής βιομηχανίας για αύξηση των ρύπων και να επιβάλλουν την τήρηση της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας. Από τη μαχητικότητά τους όμως και τις προσπάθειές τους ωφελήθηκαν πρωτίστως και οι εργαζόμενοι στην τσιμεντοβιομηχανία. Η υγεία των τελευταίων και η εργασιακή τους ασφάλεια δεν κινδυνεύει από τους διαμαρτυρόμενους και αγωνιζόμενους πολίτες του Βόλου, αλλά από τα αφεντικά τους, που προτάσσουν στις επιλογές τους το οικονομικό τους συμφέρον έναντι της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης (βλ. σκεπτικό απόφασης του ΣτΕ) και από κάποιους συναδέλφους τους, που θέλουν να χαρακτηρίζονται εκπρόσωποί τους, και που ανέγνωσαν την απόφαση του ΣτΕ με το μάτι και τη σκέψη των εργοδοτών τους.
Κανένα δικαίωμα δεν κατακτάται χωρίς αγώνες. Η υποταγή δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος. Η πόλη μας γίνεται και μπορεί να γίνει καλύτερη αν όλοι παλέψουμε και αν όλοι αναγνωρίσουμε το χρέος μας απέναντι σ’ αυτούς που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται. Γιατί μόνο τότε θα παραδώσουμε την πόλη που δανειστήκαμε απ’ τα παιδιά μας σ’ αυτά καλύτερη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.