Βαρουφάκης: Δεν το παίζουμε δύσκολοι, θέλουμε λογικό διάλογο

Ικανοποίηση για τη δήλωση της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, ότι αναμένει από την Ελλάδα να βάλει μια βιώσιμη πρόταση στο τραπέζι και αυτή θα συζητηθεί, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο CNN το βράδυ της Δευτέρας. «Δεν το παίζουμε δύσκολοι, θέλουμε ένα λογικό διάλογο και λίγο χρόνο» τόνισε.

«Αυτό που θέλει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτό ακριβώς: να βάλει την πρότασή της στο τραπέζι προς συζήτηση, και λίγο χρόνο -λίγες εβδομάδες-, για να το κάνει πιο συγκεκριμένο» επισήμανε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην Κριστιάν Αμανπουρ.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε εις βάθος μεταρρύθμιση στη χώρα, ώστε να μην επιστρέψει ποτέ πίσω στο 2009. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τη θηλιά του μη βιώσιμου χρέους, εν μέσω ύφεσης και με την υποχρέωση για προϋπολογισμούς που θα έχουν σημαντικό πλεόνασμα, υπογράμμισε.

«Αυτό που αναφέρει το πρόγραμμα είναι σαν να θέλει κάποιος περισσότερο γάλα από μια άρρωστη αγελάδα και να την μαστιγώνει. Δεν θα τα καταφέρει, θα την σκοτώσει» παρατήρησε.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς με μικρό πλεόνασμα.

Ερωτηθείς για την πρόθεση της κυβέρνησης να επαναπροσλάβει δημοσίους υπαλλήλους που έχουν απολυθεί, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι πρόκειται μόλις για το 1% του συνόλου εκείνων που έχασαν τη δουλειά τους.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι επί χρόνια η Ελλάδα βρισκόταν μετέωρη μεταξύ των συμφωνιών με τους δανειστές.

«Ήμασταν σαν ναρκομανείς που κοιτούσαμε πώς θα πάρουμε την επόμενη δόση μας. Αυτό που κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι ότι λέει: “Δεν θέλουμε άλλη δόση. Θέλουμε να απεξαρτηθούμε”» επισήμανε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Από το in.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.