Έξι μόνιμες προσλήψεις γιατρών για τα Επείγοντα του Νοσοκομείου

Θα είναι αυτόνομη πλέον η λειτουργία του Τμήματος

Έξι προσλήψεις μόνιμων ειδικευμένων γιατρών θα προκηρυχθούν στο επόμενο διάστημα, προκειμένου να στελεχωθεί η αυτόνομη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου, που σε συνδυασμό με το Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας, θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της υποδοχής των ασθενών στο Νοσοκομείο και της ποιότητας των ιατρικών υπηρεσιών.
Ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός, δήλωσε στο μεσημβρινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο Ένα 102,5», ότι η αυτόνομη λειτουργία του ΤΕΠ, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των νοσοκομείων του ΕΣΥ, δηλαδή, να στελεχωθεί με μόνιμους γιατρούς, ειδικούς στην επειγοντολογία και διάφορες ειδικότητες, ώστε να λειτουργήσει ως ανεξάρτητο τμήμα.
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε σχεδόν βέβαιοι, ότι σύντομα θα προκηρυχθούν για το Νοσοκομείο του Βόλου, έξι μόνιμες θέσεις γιατρών», δήλωσε ο διοικητής.

Καινοτομία και νέα θεσμική αλλαγή
Ο κ. Δραμητινός υπολόγισε ότι η επάνδρωση του τμήματος και η πλήρης λειτουργία του θα ξεκινήσει με τη νέα χρονιά και έκανε λόγο για μεγάλη καινοτομία και νέα θεσμική αλλαγή για το Νοσοκομείο. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι ασθενείς μέχρι σήμερα, εξυπηρετούνταν από τους γιατρούς των κλινικών με το βαρύ φορτίο που έχουν, ενώ με τη δημιουργία αυτόνομου ΤΕΠ, οι ασθενείς θα γλιτώσουν τις καθυστερήσεις, ενώ οι γιατροί που θα προσληφθούν θα είναι ειδικευμένοι, συνεπώς αναβαθμίζεται η ποιότητα των ιατρικών υπηρεσιών.
Ως δεύτερο όφελος ο διοικητής του Νοσοκομείου ανέφερε ότι θα ελαφρυνθούν κατά πολύ οι «μάχιμες» κλινικές και οι γιατροί θα μπορέσουν να κάνουν πιο ήρεμα τη δουλειά τους για τους νοσηλευόμενους ασθενείς.

Σήμερα Τετάρτη θα γίνει σύσκεψη στο Νοσοκομείο με όλους τους διευθυντές των τμημάτων, για τη δημιουργία του κανονισμού λειτουργίας του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, η απόφαση να εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο και να υπάρχει ετοιμότητα, με τις προσλήψεις των γιατρών να επανδρωθεί το ΤΕΠ και να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία του.
Τέλος, ο διοικητής τόνισε ότι το ΤΕΠ με το Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας, που λειτουργεί ήδη, θα βοηθήσει πολύ τους ανθρώπους, ειδικά εκείνους που πρέπει να αντιμετωπιστούν σε επείγουσα βάση ή ασθενείς με χρόνια προβλήματα που επιλύονται επί τόπου. «Ο συνδυασμός των δύο τμημάτων θα αλλάξει ουσιαστικά τη φυσιογνωμία της υποδοχής των ασθενών στο Νοσοκομείο και της ποιότητας των υπηρεσιών», δήλωσε ο Ματθαίος Δραμητινός.

Ξεκινάει η μεταφορά της Ψυχιατρικής
Από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσει η μεταφορά της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα λειτουργία στο νέο της κτίριο, που θα εγκαινιαστεί από τη Διοίκηση, δήλωσε ο κ. Δραμητινός. Σύμφωνα με τον διοικητή, με τη μεταφορά, απελευθερώνεται το κτίριο της παλιάς Ψυχιατρικής, για το οποίο έγινε οικονομοτεχνική μελέτη και βρέθηκαν πόροι, για να αποτελέσει το παράρτημα της Β’ Παθολογικής Κλινικής.
Όπως είπε, μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να επιλυθεί και το χρόνιο πρόβλημα της Β’ Παθολογικής, με πιο αξιοπρεπείς χώρους, ώστε να προσφέρεται υψηλού επιπέδου περίθαλψη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.