Προσθήκη λεωφορείων το Σαββατοκύριακο ζητούν επιχειρηματίες σε Τσαγκαράδα, Μηλιές και Νεοχώρι

Δεν υπάρχει επιβατική κίνηση για περισσότερα δρομολόγια, δήλωσε ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ

Αναβρασμός επικράτησε αυτό το Σαββατοκύριακο σε δημοφιλείς προορισμούς του Πηλίου, όπως στην Τσαγκαράδα, στις Μηλιές και το Νεοχώρι καθώς δεν υπήρχε δρομολόγιο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, πέραν του πρωινού, για να εξυπηρετήσει επισκέπτες που ήθελαν να απολαύσουν την πεζοπορία τους. Οι επιχειρηματίες αντέδρασαν και ζητούν από το ΚΤΕΛ μία αναπροσαρμογή των δρομολογίων προκειμένου το Σαββατοκύριακο να καλύπτονται οι ανάγκες των τουριστών. Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης ωστόσο, τόνισε πως το επιβατικό ενδιαφέρον δεν είναι αρκετό και δεν είναι δυνατόν να δρομολογείται ένα λεωφορείο για να μεταφέρει ελάχιστα ή καθόλου άτομα.
Η κ. Ελένη Στεργιοπούλου,επαγγελματίας και μέλος του Τουριστικού Συλλόγου Τσαγκαράδας μετέφερε το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή ζητώντας από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας λύση για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και την ενίσχυση του τουρισμού.
Η κ. Στεργιοπούλου σημείωσε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει και έρχονται στην περιοχή ΚεντροΕυρωπαίοι που καταφτάνουν με λεωφορεία στον Βόλο και το Σαββατοκύριακο θέλουν να μεταβούν σε χωριά του Πηλίου για να περπατήσουν, όμως δεν μπορούν μιας και το Σάββατο και την Κυριακή υπάρχει μόνο ένα δρομολόγιο στις 8.30 το πρωί από Βόλο.
«Υπάρχει μόνο το πρωινό δρομολόγιο που φεύγει στις 8 το πρωί από τον Βόλο και μετά τίποτα. Το μεσημεριανό δρομολόγιο στη 1:30-2, που υπάρχει τις καθημερινές δεν υπάρχει Σάββατο και Κυριακή, που είναι οξύμωρο γιατί οι τουρίστες κινούνται κυρίως Σάββατο και Κυριακή. Καθημερινές εξυπηρετούνται περισσότερο οι ντόπιοι κάτοικοι και τα Σαββατοκύριακα οι επισκέπτες κι αυτό δεν γίνεται. Οι επισκέπτες παίρνουν ταξί για να έρθουν, αλλά το ταξί ανεβάζει το κόστος και μετά αρχίζει η γκρίνια και δεν μπορούμε να δυσαρεστούμε τους επισκέπτες της περιοχής μας», σημείωσε η ίδια λέγοντας ότι οι επαγγελματίες της περιοχής ζητούν να γίνει αναθεώρηση των δρομολογίων στο ΚΤΕΛ και να μπουν στη γραμμή λεωφορεία και όχι κατ’ ανάγκη των 50 θέσεων, αλλά και μικρότερα.
«Το Σάββατο δημιουργήθηκε μεγάλος εκνευρισμός και στον Τουριστικό Σύλλογο της Τσαγκαράδας γιατί θέλανε να έρθουν επισκέπτες και δε μπορούσαν να έρθουν. Τους είπαμε να πάμε Μηλιές και να πάμε με τα δικά μας αυτοκίνητα να τους πάρουμε και μας είπαν ότι δεν έχει και για Μηλιές, ούτε για Νεοχώρι», συνέχισε η κ. Στεργιοπούλου, επισημαίνοντας ότι αυτή την περίοδο του Πάσχα στην περιοχή οι κρατήσεις ανέρχονται στο 70% και οι επιχειρηματίες ευελπιστούν και σε μεγαλύτερη άνοδο μέχρι την Μ. Πέμπτη.

Δεν μπορεί να μπαίνει στη γραμμή
ένα λεωφορείο και να πηγαίνει βόλτα

Στο Ράδιο ΕΝΑ μίλησε για το θέμα και ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης εξηγώντας την κατάσταση και επισημαίνοντας ότι έξτρα λεωφορείο δρομολογείται εφόσον υπάρχει η σχετική ζήτηση.
Ο κ. Κολυνδρίνης σε ότι αφορά τα παρόντα δρομολόγια προς το Πήλιο σημείωσε ότι «από τις 18-20 Ιουνίου και μετά υπάρχει και πρωινό και απογευματινό λεωφορείο για την Τσαγκαράδα το Σαββατοκύριακο. Αυτή την περίοδο υπάρχει το πρωινό στις 8.30 το οποίο πάει μέχρι τη Ζαγορά, πάει από Τσαγκαράδα και γυρίζει στον Βόλο. Εξυπηρετείται και Σαββατοκύριακο η Τσαγκαράδα μέσω ενός δρομολογίου, που ξεκινά 8.30 το πρωί από Βόλο και 2 το μεσημέρι από Ζαγορά μέσω Τσαγκαράδας που κατεβαίνει Βόλο. Το να μπει λεωφορείο είναι μια κουβέντα, το θέμα είναι τι θα μεταφέρει το λεωφορείο. Αυτό που έχουμε παίρνει 4-5 άτομα. Στα καθημερινά λεωφορεία, εάν δεν είχαμε τους μαθητές δεν θα είχαμε αυτά τα δρομολόγια. Το θέμα είναι να μπει ένα λεωφορείο, αλλά και να υπάρχει και η επιβατική κίνηση, δεν μπορεί να μπαίνει ένα λεωφορείο και να πηγαίνει βόλτα» και συμπλήρωσε πως αυτή την περίοδο δεν υπάρχει κινητικότητα.
Τόνισε δε ότι εάν εφαρμόζονταν ο νόμος, τότε τα χωριά του Πηλίου θα έπρεπε να είχαν δρομολόγιο μόλις δύο φορές την εβδομάδα. «Δεν το εφάρμοσα ποτέ και προσπαθώ μέσα στην εβδομάδα να έχουμε δύο δρομολόγια στο κάθε χωριό και το Σαββατοκύριακο να εξυπηρετούμε με ένα δρομολόγιο όλα τα χωριά. Αυτό κάναμε και αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε. Δεν έχουμε διάθεση να αφήσουμε τα χωριά χωρίς συγκοινωνία αλλά θα πρέπει να καταλάβουν και οι επαγγελματίες ότι και το λεωφορείο πρέπει να έχει κάποιους επιβάτες», υποστήριξε ο κ. Κολυνδρίνης.

Αυξημένη η κίνηση προς Βόλο λόγω Πάσχα

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας έδωσε και το στίγμα στο κομμάτι των μετακινήσεων ενόψει Πάσχα, σημειώνοντας πως από την περασμένη Πέμπτη έχουν ξεκινήσει επιπλέον δρομολόγια από Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό.
Σημείωσε ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πρώτοι επιστρέφουν στον Βόλο οι φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις, ενώ τη Μ. Εβδομάδα έρχονται εργαζόμενοι, στρατιώτες, άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε άλλες περιοχές και από την Μ. Πέμπτη ως το Μ. Σάββατο θα έρθουν και οι επισκέπτες.
« Μακάρι την ίδια ανάγκη που συζητάμε για τις μεγάλες γραμμές να την έχει και το Πήλιο και να βάλουμε κάθε μέρα 2 και 3 δρομολόγια, δυστυχώς όμως δεν υπάρχει», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Κολυνδρίνης.
Απόδοση ραδιοφωνικών συνεντεύξεων: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.