Ισόπαλο το μαγνησιώτικο ντέρμπι, 1-1 Θησέας και Αλμυρός στην Αγριά

Ισόπαλοι στην Αγριά, με σκορ 1-1, αναδείχθηκαν Θησέας και Αλμυρός, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 1′ με τον Γιαουπλάρι, ισοφάρισε ο Τζοβάρας, για τον ΓΣΑ στο 55′. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι, λόγω αποβολής του Βέργου (85′).

Η διάταξη των ομάδων

Ο Λάκης Μπακάλης παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 3-4-2-1, με τον Κεφαλά κάτω από τα δοκάρια, τους Γιαουπλάρι, Βαν Ντε Γουίχε και Γαλανόπουλο στην τριάδα των στόπερ και τους Φραγκογιάννη (δεξιά) και Διαμαντόπουλο (αριστερά) να αγωνίζονται σαν μπακ-χαφ. Οικονόμου και Χατζησταμάτης ήταν τα αμυντικά χαφ, με τους Πέτση και Ζάχο να κινούνται μπροστά από αυτούς, στον άξονα, αναλαμβάνοντας πιο δημιουργικά καθήκοντα. Μοναδικός προωθημένος στην επίθεση του Θησέα ήταν ο Τσιουρής.

Από την άλλη, ο Κώστας Βελιτζέλος έδωσε τα γάντια του βασικού πορτιέρε στον Σταυράκη, δεξιά στην άμυνα έπαιξε ο Καρράς, αριστερά ο Μπαρούτας και το κεντρικό δίδυμο ήταν οι Παπακώστας και Ναουμίδης. Βέργος και Αλεξανδρής αγωνίστηκαν ως ανασταλτικοί χαφ, αριστερά στην πτέρυγα μεσοεπιθετικά εκινείτο ο Τσελεπής, δεξιά ο Κοντοβάς και ως επιθετικό δίδυμο αγωνίστηκαν οι Τζοβάρας και Αναστασίου με σύστημα 4-4-2.

Γκολ από τα αποδυτήρια για τον Θησέα

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Θησέα, καθώς πήρε “κεφάλι” στο σκορ, στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Οικονόμου εκτέλεσε το φάουλ, από θέση μέσα δεξιά κι ο Γιαουπλάρι με “κεφαλιά-δυναμίτη”, από το σημείο του πέναλτι, νίκησε τον Σταυράκη για το πρόωρο 1-0 που έδινε “φτερά” στα πόδια των γηπεδούχων κι έκανε δύσκολη τη ζωή των φιλοξενουμένων.

Ο Αλμυρός δεν πτοήθηκε, προσπάθησε άμεσα να αντιδράσει και στο 11′ είχε την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του να ισοφαρίσει γρήγορα, με τον Μπαρούτα να κινείται από τα αριστερά και να “σερβίρει” για τον Αναστασίου, του οποίου το συρτό σου στην κλειστή γωνία του Κεφαλά, μπλόκαρε σταθερά ο Βολιώτης κίπερ. Πέντε λεπτά αργότερα, φάση για τον Αλμυρό, με πρωταγωνιστή ξανά τον Αναστασίου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε εκτέλεση πλαγίου άουτ, επιχείρησε μία κεφαλιά προς τα πίσω, έχοντας “πλάτη” στην εστία, η οποία πέρασε πάνω από τον Κεφαλά, αλλά και παράλληλα με την εστία.

Στο 25′ ήταν σειρά του Θησέα, μετά από ώρα, να απειλήσει. Ο Τσιουρής βρέθηκε με την μπάλα στην κατοχή του, από πλάγια θέση, στη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής, επιχειρώντας ένα σουτ με καμπύλη, το οποίο πέρασε, όμως, άουτ. Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, αμφότερες οι ομάδες είχαν κάποιες “υποψίες” ευκαιριών για κάποιο τέρμα, με τη σημαντικότερη, μέχρι την εκπνοή του πρώτου μέρους, να είναι μία κεφαλιά του Τζοβάρα στο 44′, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Τσελεπή από τα δεξιά, η οποία πέρασε άουτ.

Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με τον Θησέα να διαχειρίζεται σωστά το υπέρ του προβάδισμα από νωρίς, απέναντι σε έναν Αλμυρό, ο οποίος προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια και είχε την περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του, χωρίς να το καταφέρει.

Το δεύτερο μέρος

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε, όπως περίπου έγινε και στο πρώτο, δηλαδή με ένα γρήγορο τέρμα, με τους δύο πρωταγωνιστές της τελευταίας φάσης του ΓΣΑ στο πρώτο μέρος να συνεργάζονται, πετυχαίνοντας το 1-1. Στο 55′, συγκεκριμένα, ο Τσελεπής εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Τζοβάρας ξανά υποδέχτηκε την μπάλα κι επιχείρησε την προβολή, την οποία απέκρουσε ο Κεφαλάς, με τη δεύτερη προσπάθεια του φορ του Αλμυρού, σε κενή εστία με πλασέ να είναι επιτυχημένη, φέρνοντας την ισορροπία στο σκορ.

Τρία λεπτά αργότερα, μάλιστα, ο ΓΣΑ είχε μία σημαντική ευκαιρία να πετύχει γρήγορα την απόλυτη ανατροπή , με τον Τσελεπή να εκμεταλλεύεται λάθος απομάκρυνση της άμυνας των γηπεδούχων, να βρίσκεται με την μπάλα στα πόδια στο σημείο του πέναλτι και να σουτάρει δυνατά, αλλά ο Κεφαλάς απομάκρυνε δύσκολα με τα πόδια.

Ο Αλμυρός επέμενε και τέσσερα λεπτά αργότερα είχε ακόμα μία καλή στιγμή για γκολ, όταν ο Κοντοβάς έκλεψε στη μεσαία γραμμή, συνδυάστηκε με τον Αναστασίου, εκείνος βρήκε τον Τσελεπή που μπήκε στην περιοχή, από θέση μέσα αριστερά και σούταρε δυνατά, με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ. Στα επόμενα λεπτά, ήταν η σειρά του Θησέα να απειλήσει για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο, με τις κεφαλιές του Τσιουρή (63′) και Γιαουπλάρι (67′) να μην ανησυχούν ιδιαίτερα τον Σταυράκη. Στο 68′, ο Αλμυρός έχασε τη μεγαλύτερή του ευκαιρία να πάρει για πρώτη φορά στην αναμέτρηση το προβάδισμα. Η κεφαλιά του Αναστασίου ανάγκασε τον Κεφαλά να πραγματοποιήσει μία εντυπωσιακή απόκρουση, με τον Παπακώστα να παίρνει το “ριμπάουντ” και σε κενή εστία να μην μπορεί να χριστεί σκόρερ, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Θησέα.

Στο 82′, από πλευράς Θησέα, ένα σουτ του Κοτζαθανάση από τα 25 μέτρα, το οποίο ήταν αρκετά καλό, πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Σταυράκη. Τρία λεπτά αργότερα, ο Αλμυρός έμεινε με δέκα παίκτες, σε μία φάση που χωρά αρκετή συζήτηση. Ο αμυντικός χαφ των φιλοξενουμένων ανέτρεψε από πίσω τον Οικονόμου κι αντίκρισε σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τους ιθύνοντες του Αλμυρού να διαμαρτύρονται, μερικά δευτερόλεπτα  νωρίτερα, για χέρι αμυντικού εντός περιοχής σε σουτ του Γκίκα, αλλά και για φάουλ, το οποίο έγινε πάνω στον Βέργο, το οποίο δε δόθηκε, με αποτέλεσμα να χάσει την κατοχή της μπάλας και να υποπέσει, στη συνέχεια, στην παράβαση που του στοίχισε τη συμμετοχή του στα εναπομείναντα λεπτά στο παιχνίδι.

Στο 89′, ο ΓΣΑ, παρά το γεγονός ότι είχε το αριθμητικό μειονέκτημα, έχασε σπουδαία ευκαιρία να “κλέψει” τη νίκη στην εκπνοή. Τζοβάρας και Αναστασίου συνδυάστηκαν, με τον δεύτερο να επιχειρεί το σουτ, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Κεφαλά να βρίσκει σωτήρια την μπάλα, στην πορεία της, στέλνοντάς την λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του σε κόρνερ.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό, στην προσπάθειά τους για την παραμονή, έχοντας κι οι δύο τους λόγους τους να μην είναι ευχαριστημένοι, αλλά ούτε δυσαρεστημένοι με το τελικό αποτέλεσμα, καθώς ο Θησέας προηγήθηκε, θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα το υπέρ του αποτέλεσμα, αλλά απέφυγε την ήττα από έναν καλό και με μεγάλες χαμένες ευκαιρίες ΓΣΑ, ο οποίος σίγουρα θα πρέπει να τα βάζει με την τύχη του. Ωστόσο το τελευταίο δεκάλεπτο σχεδόν μαζί με τις καθυστερήσεις αγωνίστηκε με δέκα ποδοσφαιριστές, αλλά αυτό δεν του στοίχισε.

Θησέας Αγριάς (Μπακάλης): Κεφαλάς, Γαλανόπουλος, Γιαουπλάρι, Βαν Ντε Γουίχε (81′ Αγασιώτης), Φραγκογιάννης (60′ Κοτζαθανάσης), Διαμαντόπουλος, Οικονόμου, Χατζησταμάτης, Πέτσης, Ζάχος (56′ Μπόρας), Τσιουρής (64′ Βλάχος)

Γ.Σ. Αλμυρού (Βελιτζέλος): Σταυράκης, Καρράς (90′ λ.τρ. Στουρνάρας), Μπαρούτας, Παπακώστας, Ναουμίδης, Βέργος, Αλεξανδρής, Τσελεπής (75′ Γκίκα), Κοντοβάς (90+5′ Ματθαίου), Τζοβάρας, Αναστασίου (90+1′ Λουκάς)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.