ΠΟΕ ΟΤΑ: Δίωρη στάση εργασίας για συμπαράσταση στη Θάλεια Στάχτου

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της προς την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Μαγνησίας Θάλεια Στάχτου που θα βρεθεί ενώπιον του Δικαστηρίου γιατί θέλησε να προασπίσει την νομιμότητα και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο Δήμο της.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, αύριο Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, εκδικάζεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η μηνυτήρια αναφορά 10 Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου κατά της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Μαγνησίας. Η μήνυση έχει κατατεθεί χρόνια πριν και στρέφεται κατά της δράστης και των αγώνων των εργαζομένων να προασπίσουν τα δικαιώματα τους που βάλλονταν.

Η Ομοσπονδία εκφράζει επίσης τη στήριξη της και καλύπτει τους εργαζόμενους που αποφάσισαν να προκηρύξουν Στάση Εργασίας, από τις 11:30 έως και 13:30 το μεσημέρι για τις πρωινές βάρδιες και τις δύο πρώτες ώρες για τις απογευματινές βάρδιες, με στόχο να παρευρεθούν έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου και να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στην Πρόεδρο του Συλλόγου τους.
Η τρομοκρατία, οι απειλές και οι εκφοβισμοί των εργαζομένων που διεκδικούν τα δίκαια αιτήματα τους είναι καταδικαστέες. Πόσο μάλλον σε μία περίοδο κατά την οποία επιχειρείται ο περιορισμός των συνδικαλιστικών ελευθεριών και η ποινικοποίηση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Οι μηχανικοί ΤΕΙ
Ο Σύλλογος Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Τεχνολογικής Εκπαίδευση Λάρισας – Λάρισας εκφράζει τη συμπαράστασή του στη Θάλεια Στάχτου, μηχανικό Τ.Ε., πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, η οποία δικάζεται μετά από μηνυτήρια αναφορά δέκα συμβούλων της πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου.
«Στηρίζουμε την ανεμπόδιστη συνδικαλιστική δράση, η οποία δεν πρέπει να ποινικοποιείται, αλλά αντιθέτως να εξασφαλίζεται η ανεμπόδιστη άσκησή της. Η συνδικαλιστική ελευθερία αποτελεί κοινωνικό και αμυντικό δικαίωμα των εργαζομένων και το φαινόμενο του εκφοβισμού, με τελικό σκοπό την υποχώρηση από τις διεκδικήσεις, μας βρίσκει κατάφορα αντίθετους», αναφέρει ο Σύλλογος.

Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε μία περίοδο κατά την οποία επιχειρείται ο περιορισμός των συνδικαλιστικών ελευθεριών και η ποινικοποίηση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της προς την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Μαγνησίας και μέλος του Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Θάλειας Στάχτου, που θα βρεθεί ενώπιον του Δικαστηρίου γιατί θέλησε να προασπίσει τη νομιμότητα και τα δικαιώματα των εργαζομένων στον Δήμο της.

Όπως αναφέρει εκδικάζεται αύριο στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η μηνυτήρια αναφορά δέκα Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου κατά της Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου ΟΤΑ Μαγνησίας.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τη στήριξη της στους εργαζόμενους του Ν. Μαγνησίας που αποφάσισαν να προκηρύξουν Στάση Εργασίας, από τις 11:30 έως και 13:30, για να παρευρεθούν έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου και να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στην Πρόεδρο του Συλλόγου τους.

Ταυτόχρονα, καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του Δημοσίου να δώσουν το «παρών» στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019, ώρα 11:30πμ στα Δικαστήρια του Ν. Μαγνησίας.
Η τρομοκρατία, οι απειλές και οι εκφοβισμοί σε βάρος των εργαζομένων που διεκδικούν τα δίκαια αιτήματα τους δεν θα περάσουν, αναφέρει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.