Πασχαλινές ταινίες για μικρούς και μεγάλους

Φέτος το Πάσχα είναι…αλλιώς και όλοι θα το γιορτάσουμε μέσα στο σπίτι, όπως προτάσσουν τα μέτρα των επιστημόνων, όμως αυτό δεν χρειάζεται να αποτελέσει τροχοπέδη. Μπορούμε, μεγάλοι και μικροί να περάσουμε ποιοτικό χρόνο, να νιώσουμε το μήνυμα του Πάσχα έστω και διαφορετικά. Ευτυχώς η διεθνής φιλμογραφία έχει προνοήσει, γι’ αυτό και υπάρχουν πολλές ταινίες για μικρούς και μεγάλους. Επίσης, για όσους εργάζονται από το σπίτι και σ’ αυτή την καραντίνα δεν βρήκαν χρόνο για ….κινηματογραφική ανεμελιά, ήρθε η στιγμή να το κάνουν!

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ

Μεγάλωσε γενιές και γενιές αυτή η μίνι τηλεσειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι και θα συνεχίσει μάλλον να μεγαλώνει κι άλλες. Όσες φορές όμως κι αν τη δούμε η μορφή του Ρόμπερτ Πάουελ ως Ιησούς μας συνεπαίρνει. Αν λοιπόν έχετε παιδιά στο Δημοτικό, οχι στις μικρές όμως τάξεις, μπορείτε μαζί τους να ξεκινήσετε να τη βλέπετε και να μιλήσετε για τη ζωή και το έργο του Ιησού. Αν δεν έχετε παιδιά, είναι σίγουρο πως ακόμη κι αν την έχετε δει 30 φορές, πάλι θα συγκινηθείτε.

Μπεν Χουρ

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάνουν λόγο για μια υπέροχη ταινία, αλλά πολύωρη. Γι΄αυτό και ότι διαρκεί πολύ, είναι Μπεν Χουρ. Πρόκειται για το διασημότερο επικό δράμα, που κέρδισε Όσκαρ σε 11 κατηγορίες! Δύο παιδικοί φίλοι συναντούνται μετά από πολλά χρόνια: ο Μπεν Χουρ, έμπορος γόνος πλούσιας εβραϊκής οικογένειας και ο Μεσάλα, Ρωμαίος αξιωματούχος και διοικητής της φρουράς της Ιερουσαλήμ. Δυστυχώς αντιλαμβάνονται ότι βρίσκονται σε αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα. Έτσι η φιλία μετατρέπεται σε διαμάχη, καθώς ο ένας είναι πλούσιος Ιουδαίος και ο άλλος Ρωμαίος αξιωματούχος. Η ιστορία γίνεται πιο ριψοκίνδυνη, καθώς εμπλέκεται με τον Ιησού Χριστό, τον Πόντιο Πιλάτο κ.ά. Αναμφίβολα μια αξιοσημείωτη παραγωγή που κερδίζει θαυμαστές μέχρι και σήμερα.Και ήρθε η ώρα να τη δείτε!

Children of Men

Μια διαφορετική, σύγχρονη ταινία που όμως παραλληλίζει τα γεγονότα με τη γέννηση του Ιησού. Σ’ έναν κόσμο όπου οι γυναίκες έχουν πάψει να κάνουν παιδιά, ένας άντρας αναλαμβάνει να μεταφέρει μια έγκυο γυναίκα σε ασφαλές μέρος με άκρα μυστικότητα. Ο παραλληλισμός με τη φυγή του Ιωσήφ και της Παναγίας με τον μικρό Ιησού είναι εμφανής και γενικά πολλοί έχουν εντοπίσει χριστιανικούς συμβολισμούς. Το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε η ταινία βρίθει πολλών τέτοιων στοιχείων και η ίδια η συγγραφέας το έχει χαρακτηρίσει «χριστιανικό παραμύθι». Ανεξάρτητα από όλα αυτά όμως, πρόκειται για μια εξαιρετική ταινία επιστημονικής φαντασίας που αξίζει την προσοχή του καθενός.

The Easter Egg (Η Αυγούπολη)

Η “Αυγούπολη” είναι ένα ονειρικό μέρος όπου οι κότες και τα κουνέλια ζουν μαζί αρμονικά κάνοντας μεταξύ τους καλοπροαίρετες σκανταλιές. Όμως πέρα από τα σύνορα αυτής της ταπεινής πόλης παραμονεύουν οι μυστηριώδεις και κακόβουλοι “Αρπάχτρες” που συνωμοτούν και κλέβουν τα πασχαλιάτικα αυγά της πόλης και το πνεύμα αγάπης που τα συντροφεύει. Έτσι λοιπόν μια ασυνήθιστη ομάδα κατοίκων της “Αυγούπολης” θα αψηφήσει τους κινδύνους για να φέρει τα αυγά πίσω στην πόλη, εκεί δηλαδή που πραγματικά ανήκουν. Μέσα από τις απίθανες περιπέτειές τους, οι μικροί ήρωες θα έρθουν πιο κοντά, θα αναπτύξουν μια ιδιαίτερη φιλία ξεπερνώντας τις φοβίες τους και βρίσκοντας το αληθινό νόημα της αγάπης.

Pinocchio (Πινόκιο)

Το κλασσικό παραμύθι με πολλά διδάγματα είναι μια πρώτης τάξεως επιλογή για τα παιδιά.
Ο Τζεπέτο είναι ένας μοναχικός μαραγκός σε προχωρημένη ηλικία. Ποτέ δεν είχε παιδιά και φτιάχνει μια ξύλινη κούκλα, τον Πινόκιο, για να ξεγελάσει αυτόν του τον καημό. Όμως, μια καλή νεράιδα ζωντανεύει την κούκλα. Ένα υπέροχο παραμύθι ξεκινάει! Μια παιδική ταινία που συνδυάζει υπέροχα την φιγούρα της ξύλινης κούκλας με ηθικά διδάγματα, με σπουδαιότερο τους κινδύνους στους οποίους μπορεί να μας οδηγήσει το ψέμα!

Happy Feet

Ποιος είπε ότι το Πάσχα είναι μόνο για επικές ταινίες; Οι γονείς οφείλουν να μάθουν στα παιδιά πως να συμπεριφέρονται απέναντι στους άλλους και το Happy Feet είναι μια εξαιρετική παιδική ταινία με πολλά μηνύματα για τη διαφορετικότητα!
Ο νεογέννητος Μαμπλ είναι διαφορετικός. Δεν μπορεί να τραγουδήσει όπως οι άλλοι πιγκουίνοι αλλά μπορεί να χορέψει. Όσο επαναστατικό κι αν φαίνεται αυτό στους γηραιότερους πιγκουίνους, η μητέρα του δέχεται την εκκεντρικότητά του. Ο Μαμπλ προσπαθεί να ενταχθεί κοινωνικά, αλλά τελικά αποχωρεί από την ομάδα. Περιπλανώμενος βρίσκει μια φυλή πιγκουίνων που τον θαυμάζει για τις ικανότητές του.

Γενικά προτιμήστε να δείτε ταινίες με περιεχόμενο, που να περιέχουν διδάγματα τόσο για μεγάλους όσο και για μικρούς. Μην πιστέψετε οι μεγάλοι πως τα ξέρετε όλα. Αν όλοι οι μεγάλοι γνωρίζαμε κι ακολουθούσαμε τι είναι καλό και τι κακό, τότε όλα θα ήταν διαφορετικά σ’ αυτό τον πλανήτη!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.