Με ανοιξιάτικο καιρό τα Θεοφάνια στον Βόλο

Ήπιος προβλέπεται ο χειμώνας με ενδεχόμενο προέκτασης μέχρι τον Μάρτιο

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός που θα γιορτάσουμε τα Θεοφάνια στη Μαγνησία, με λιακάδα και θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 15 βαθμούς, καιρικές συνθήκες που θα διατηρηθούν μέχρι την Παρασκευή.
Ο Θεοφάνης Τακούδης μετεωρολόγος του Σταθμού Αλέξανδρος Τακούδης, ανέφερε μιλώντας στο «Ράδιο –Ένα» και τον Ηλία Κουτσερή, ότι οι προβλέψεις αναφέρουν ότι στη Μαγνησία ο καιρός θα είναι καλός με αραιές συννεφιές στο Πήλιο και ηλιοφάνεια στις υπόλοιπες περιοχές, μέχρι την Πέμπτη, με θερμοκρασίες ελάχιστη 8 β. και μέγιστη 14-15 βαθμούς Κελσίου.
Από την Παρασκευή το βράδυ ως το Σάββατο το απόγευμα, αναμένονται λίγες βροχές κυρίως στο Πήλιο, με ενδεχόμενο να σημειωθούν λίγες βροχές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, αλλά με γρήγορη βελτίωση. Το σημαντικό είναι ότι θα υπάρχουν Νοτιάδες και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο στους 16 β. περίπου στον Βόλο.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι επίσης καλός, οι Νοτιάδες παραμένουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο 17-18 β. στην πόλη του Βόλου, ενώ η ελάχιστη θερμοκρασία θα ανέβει πάνω από τους 10 β.

Σημαντική μεταβολή με χαμηλές θερμοκρασίες

Σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, στο ίδιο μοτίβο ξεκινάει ο καιρός της άλλης εβδομάδας και τη Δευτέρα και Τρίτη ο καιρός θα είναι παρόμοιος με την Κυριακή. Ωστόσο από το βράδυ της Τρίτης φαίνεται να υπάρχει μια σημαντική μεταβολή για περίπου έξι ημέρες με χαμηλές θερμοκρασίες, με ανώτερη κάτω από 10 β. ακόμη και στην πόλη του Βόλου.
Σύμφωνα με τις ενδείξεις των μετεωρολόγων ο χειμώνας αναμένεται ήπιος αν και υπάρχει το ενδεχόμενο να προεκταθεί μέχρι τον Μάρτιο, ενώ κάποιες χειμωνιάτικες συνθήκες, αναμένεται να βιώσουμε από αρχές Φεβρουαρίου μέχρι και το πρώτο 10ήμερο του Μαρτίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.