Εικονική αφή της Ολυμπιακής Φλόγας από το Γυμνάσιο Αλοννήσου

Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας γίνεται παραδοσιακά στην Αρχαία Ολυμπία και υπεύθυνη για την διεξαγωγή της είναι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Η ιστορία της άρχισε  το 1936, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου. Η Δάδα έχει εμπνευστεί από τις ραβδώσεις της κολώνας που φαίνονται σε ναούς της αρχαίας κλασσικής περιόδου. Είναι γνωστό ότι η γέννηση του Ολύμπιου Φωτός σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση μιας ολυμπιακής διοργάνωσης. Η Φλόγα αποτελεί ένα υπέροχο σύμβολο της εθνικής μας κληρονομιάς  και της παγκόσμιας ανθρωπότητάς μας, μεταδίδοντας  σε ολόκληρο τον κόσμο τις αιώνιες αξίες της ανεκτικότητας και της αλληλεγγύης».

Έχοντας ήδη, λοιπόν, ξεκινήσει το ταξίδι της για το Παρίσι, όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 και στα πλαίσια της Ολυμπιακής Εβδομάδας, μαθητές / τριες του Γυμνασίου με ΛΤ Αλοννήσου υπό την καθοδήγηση της Διευθύντριας της σχολικής μονάδας, κ. Μερόπης Μαχαιρίδου και των εκπαιδευτικών  του σχολείου αποφάσισαν να υλοποιήσουν την Εικονική Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, δίνοντας, έστω και για λίγο   «ολυμπιακό χρώμα» στο δυσπρόσιτο αυτό νησί των Β. Σποράδων.

Η εικονική Ολυμπιακή Φλόγα άναψε με μία αυτοσχέδια δάδα στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, φωτίζοντας την Αλόννησο και αποδεικνύοντας ότι οι Ολυμπιακές αξίες υιοθετούνται από τη νέα γενιά μας. Στη συνέχεια η Εικονική Φλόγα μεταφέρθηκε από διαφορετικούς μαθητές / τριες, ακολουθώντας την πορεία από τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής έως και το Γυμνάσιο με ΛΤ Αλοννήσου.

Τους μαθητές / τριες,  που μετέφεραν τη Φλόγα, ακολουθούσαν μαθητές / τριες και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου με ΛΤ Αλοννήσου, σταματώντας στο Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου και στο Δημαρχείο Αλοννήσου, όπου τους υποδέχτηκαν ο  Δήμαρχος και μέλη της Δημοτικής Αρχής Αλοννήσου. Στον χώρο αυτό η Διευθύντρια του σχολείου,  παρουσίασε τη δράση των μαθητών / τριών και εκπαιδευτικών του σχολείου της και συγχάρηκε τα παιδιά για τη συμμετοχή  τους στην πρωτοποριακή αυτή δράση για το νησί της Αλοννήσου. Τη Φλόγα  στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου με ΛΤ Αλοννήσου μετέφερε ο Πανελληνιονίκης αθλητής στο kickboxing και μαθητής της Α Λυκείου του σχολείου,  Γιώργος Κρουσανιωτάκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.