Ν. Φορτούνας: Μην απομακρυνθεί το Λαογραφικό Ναυτικό Μουσείο Αγίας Κυριακής Τρικέρων

Δηλώνει έκπληκτος από την επιμονή της Δημοτικής Αρχής Ν. Πηλίου

Έκπληκτος δηλώνει από την επιμονή της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου, να παραχωρήσει το Λαογραφικό Ναυτικό Μουσείο Αγίας Κυριακής Τρικέρων στο Λιμενικό Σώμα, ο Νίκος Φορτούνας πρώην δήμαρχος Νοτίου Πηλίου και ιδρυτής του Μουσείου.

Όπως είπε ο πρώην Κοινοτάρχης Τρικερίου, είναι κρίμα να καταστραφεί αυτή η προσπάθεια που έκανε ο ίδιος, λες και υπάρχει μίσος εναντίον αυτού του μοναδικού στην περιοχή λαογραφικού μουσείου, το οποίο ξεκίνησε από προεκλογική του υπόσχεση το 1994. Σύμφωνα με τον ίδιο, βρέθηκε ένας χώρος να στεγαστεί αυτό το ιστορικό μεγαλείο του Τρικερίου, αν και ο ιδανικός χώρος ήταν το παλιό σχολείο της Αγ. Κυριακής.
Ο ίδιος ανέφερε ότι ως πρόεδρος είχε διαθέσει όταν έκλεισε το σχολείο, από το πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ, ποσό ύψους 150.000 € για αναπαλαίωση του σχολείου, ιδρύθηκε το Σωματείο του Μουσείου, που συγκέντρωσε το υλικό που υπήρχε, το ταξινόμησε και το τοποθέτησε σε έναν μεγάλο χώρο του σχολείου.

«Το Τρίκερι σε ιστορική έδρα του Δήμου Ν. Πηλίου»
Ο κ. Φορτούνας τόνισε ότι χάρη στην προσπάθεια του ιδίου και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η επιτροπή Τοπονυμιών του υπουργείου Εσωτερικών ανέδειξε το Τρίκερι σε ιστορική έδρα του Δήμου Ν. Πηλίου.
Ο πρώην δήμαρχος τόνισε ότι ο χώρος παραχωρήθηκε στο Μουσείο από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για πέντε χρόνια, κατηγόρησε την νυν Δημοτική Αρχή ότι όταν εξελέγη, ζήτησε να απομακρυνθεί και μάλιστα προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη και η απόφασή της απορρίφθηκε.
«Τώρα ζητούν να απομακρυνθούν το Σωματείο και το εκθεσιακό υλικό και ο χώρος να διατεθεί στο Λιμενικό Σταθμό Αγ. Κυριακής, γιατί δεν μπορούν να βρουν κτίριο», τόνισε ο κ. Φορτούνας, που πρόσθεσε ότι είχε παραχωρήσει οικόπεδο για την ανέγερση Λιμενικού Σταθμού . Ο ίδιος τόνισε, ότι εφόσον δεν μπορεί να βρεθεί κτίριο στην Αγ. Κυριακή, ας πάει στη Μηλίνα και πρόσθεσε ότι ο ίδιος είχε συνάντηση με τον δήμαρχο για το θέμα και ενώ τον διαβεβαίωσε ότι δεν επρόκειτο να εγκρίνει την απομάκρυνση, τελικά η συμπολίτευση ψήφισε ομόφωνα να απομακρυνθεί το Μουσείο από το χώρο που βρίσκεται. Σύμφωνα με τον κ. Φορτούνα, εδώ και οκτώ χρόνια, το Μουσείο έχει επισκεφθεί πλήθος κόσμου, κυρίως το καλοκαίρι και τον χειμώνα που ανοίγει κατά περίπτωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.