Άρθρο της ΛΑΣ Ρήγα Φεραίου για προϋπολογισμό, τεχνικό πρόγραμμα και τέλη

Γράφει ο Αποστόλης Παπαϊωάννου

Ακριβώς στο βηματισμό τους βρέθηκαν, οι νέοι κυβερνώντες το Δήμο Ρ. Φεραίου, εφαρμόζοντας το ταυτοποιημένο πρόγραμμά τους με τις κεντρικές εντολές της συγκυβέρνησης. Εξ άλλου το δήλωναν και στο προεκλογικό ιδεολογικό τους προφίλ, ‘’ανεξάρτητοι’’ και δεν άργησαν να φανερώσουν την ανεξαρτησία τους στον Προϋπολογισμό , το Τεχνικό πρόγραμμα και στις γιγαντιαίες αυξήσεις τελών και φόρων για το 2015 !

Η Νέα Εποχή με νέες ιδέες του κ. Νασίκα είναι πράγματι νέα, και διδάσκει πως χαρατσώνεται αγρίως και πως γδέρνετε ένας ολόκληρος λαός του Δήμου. Η τετράμηνη δικαιολογία ‘’φταίνε οι προηγούμενοι’’ τελείωσε ! Με την εφαρμογή των νέων αυξήσεων, θα παγώσει το γέλιο στα χείλη, και των πιο … αισιόδοξων πολιτών του Δήμου που ίσως κάτι απ’ αυτούς ήλπιζαν.

Ο αντιλαϊκός Προϋπολογισμός για το ’15 στο Δήμο μας, ισοσκελισμένος στα μέτρα και τις εντολές του Οικονομικού Παρατηρητηρίου ΟΤΑ, έχει σαν αποτέλεσμα την αφαίμαξη του λαού μας καθώς περιέχει και τα αεροφληναφήματα του Δημάρχου ‘’… δράσεις, για ισόρροπη ανάπτυξη, την αναζήτηση χρηματοοικονομικών εργαλείων… σχέδιο που θα δώσει δουλειά στα νέα παιδιά και πρόγραμμα για την … τόνωση του επιχειρείν … ’’! Για όσους δεν κατάλαβαν; Το δηλώνει ξεκάθαρα! Θα … πληρώσετε και μάλιστα αδρά!

Και μήπως προβλέπεται το παραμικρό έργο για σχολικά κτίρια ή επισκευές στο νέο τεχνικό σχεδιασμό τους; Για αντιπλημμυρικά,… ευτυχώς η βροχή μάζεψε τα … σκουπίδια τους ή για τα ‘’έκτακτα’’ χιόνια ; Μήπως για αντισεισμική προστασία καθημερινά σείεται η γη στην περιοχή μας!
Μέχρι και 500% σε ορισμένα Διαμερίσματα του Δήμου οι αυξήσεις τελών! Σε λίγο θα περιμένουμε και τέλη ‘’εισπνοής και εκπνοής’’! Η τραγικότητα της κατάστασης είναι εδώ και χωρίς αιδώ’! Όμως δεν θα τους περάσει!

Η Λαϊκή Συσπείρωση πήρε ξεκάθαρη θέση στο Δ.Σ για τον Προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2015 . Καταδίκασε την πολιτική τους και δε δέχτηκε ουδεμία αύξηση. Οι προτάσεις μας στο Δ.Σ αν και αποδεχτές… απαξιώθηκαν, εκτός τεσσάρων ψήφων της αντιπολίτευσης. Μπράβο που … κάποιοι άρχισαν και ωριμάζουν!

Προτείναμε: Μειώσεις 50% Κάρλα και στο Κεραμίδι που θα πάνε από 1,39 στο 0,70 οικίες και από 1,77 στο 0,90 επαγγ. Καμιά αλλαγή στο πρώην Δήμου Φερών και σταδιακή μείωση όλων και εξίσωση την επόμενη χρονιά στο σημερινό χαμηλότερο του Αγ. Γεωργίου . 0,57
Απαλλαγή: Άπορων, μακροχρόνια άνεργων και νέων επαγγελματιών, Πολυτέκνων – τρίτεκνων ΑΜΕΑ ( μέχρι 35.000 €), μονογονεϊκών οικογενειών (25.000 €).

Αλλά και με ξεκάθαρη πρόταση αντισταθμίσματος τους υποδείξαμε και προτείναμε που θα βρουν τη ‘’χασούρα’’: Να επιβληθούν τέλη και φόροι στα ‘’οικονομικά άσυλα’’ των Ανωνύμων εταιριών ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΣΕ κτλ κλπ, όπως το Νομικό Συμβούλιο του κράτους καθώς και το ΣτΕ, Γνωμοδότησαν ότι, πλέον οι τέτοιου είδους Α.Ε δεν απολαμβάνουν απαλλαγής ως ιδιωτικές κερδοσκοπικές επιχειρήσεις . Έτσι Προτείναμε να φορολογηθούν ΔΕΗ- ΟΤΕ: καρτοτηλέφωνα , τηλ. θάλαμοι τουλάχιστον (50 € ετησίως), Κολώνες – στύλοι ( 30€) , ΚΑΦΑΟ (50-100€), Υπόγεια Δίκτυα – οπτικές ίνες, Αέριο κλπ. 0,10 € το μέτρο . Επίσης να ελεγχτούν, Οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα, ΑΙΓΑΙΟ ( ιδιοκτήτες της ΠΑΘΕ) και ΟΣΕ που καταλαμβάνουν ή διαπερνούν από κοινόχρηστους Δημοτικούς χώρους μας και οφείλουν τη μερίδα του καπιταλιστικού λέοντος στο δήμο!

Επίσης η διεκδίκηση των από χρόνια οφειλών, χιλιάδων ευρώ, βιομηχανίας εντός των ορίων του Δήμου μας σε τέλη καθαριότητας φωτισμού κλπ, εξασφαλίζοντας έτσι, σε αντιστάθμισμα την απαλλαγή ή φοροελάφρυνση των εξαθλιωμένων συμπολιτών μας και όχι μόνο!

Προτείναμε βεβαίως την πάγια διεκδίκηση από τον κρατικό προϋπολογισμό που ουδόλως περνά από το μυαλό της Δημοτικής αρχής του Δήμου ταγμένη στο … θεσμό και όχι στο λαό της.
Στις προτάσεις μας περιλαμβάνονταν, επίσης η απαλλαγή απάντων των πολιτών στο κοινωνικό αγαθό αυτό του νερού μέχρι την ποσότητα της πρώτης ανάγκης των 30-40 κ.μ τουλάχιστο, την παντελή απαλλαγή των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και άνεργων, καθώς και την αναδρομική ισχύ της απαλλαγής στους πολίτες του Στεφανοβικείου , αφού μέχρι τώρα και για τρία και πλέον χρόνια ποτίζονταν με ‘’δηλητήρια’’ και βεβαίως να σταματήσει η σπέκουλα και τα πολιτικά παιχνίδια σε βάρος τους , από κυβερνώσα παράταξη και Μείζονα αντιπολίτευση!

Προσκαλέσαμε στην Μείζονα Αντιπολίτευση, νεοεκλεγμένους και παλιούς, να συστρατευτούν μαζί μας αφήνοντας κατά μέρος το … παρελθόν τους, να αγωνιστούμε απέναντι σε μια παντελώς ανάλγητη και ακαταλόγιστη πολιτική Τοπικής Διοίκησης που παίζει με τις ζωές των συμπολιτών του Δήμου μα !
… Όχι δε θα τους περάσει ! Πολίτες του Δήμου Ρήγα Φεραίου ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ! Αφήστε τη ζωή που κάνετε και αγωνιστείτε για τη ζωή που χάνετε …

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είναι εδώ και αγωνίζεται , αλλά αυτό δεν αρκεί! Δεν αρκεί μόνο η άποψη ‘’ Μπράβο τα λέτε ξεκάθαρα και έχετε δίκιο’’! Εμείς δε θα σας πούμε ‘’… πόσο πολύ σας αγαπούμε και θέλουμε το καλό σας…‘’ σαν τα φληναφήματα της νέας Δημοτικής αρχής , αλλά θα σας πούμε: Συστρατεύσου μαζί μας με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, έλα κοντά μας, σε Δημοτικά Συμβούλια, σε αγωνιστικές δράσεις και επιδιώξεις που σε αφορούν, μην τους χαρίζεσαι και μην πιστεύεις σε … σωτήρες και θαύματα! Το μόνο θαύμα της ζωής σου , η ίδια σου η ζωή και ο αγώνας σου, μαζί μας, γι’ αυτή!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.