“ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή δημοκρατία”

Γράφει ο Κώστας Παρδάλης

Η διάσταση παλιάς και νέας εποχής τείνει να εδραιωθεί ως συνείδηση και να θεμελιωθεί ως σύμφωνο συμβίωσης ανανεωτικής Δημοκρατικής σκέψης και πρωτοποριακής Δημοκρατικής καινοτομίας σύμφωνα με το πνεύμα των καιρών.

Στην αρχή περιγραμμένη ιχνογράφηση μιας ιδιαίτερης λογικής, με σκοπό την κοινωνική αντίδραση των ανυποψίαστων και στην συνέχεια μια πειραματική σφυγμομέτρηση αντίδρασης των υποψιασμένων σε μακροπρόθεσμη πλατφόρμα αδιάφανης διαφάνειας.

Στην συνέχεια ξορκισμός των διαρρεόντων, αιχμές κατά δικών και ξένων, προσωπικές απόψεις ιθυνόντων, υποτιθέμενο άδειασμα κομματικής ομπρέλας στα μπενγκαλί και στα οξιτανοπορτογαλικά και όποιος κατάλαβε την άηχη ποίηση με τα ευδιάκριτα ηχητικά μηνύματα κατάλαβε.

Το μήνυμα της επερχόμενης εξωπραγματικής πολιτικής προσδοκίας, στην βάση του προφασισμού της κοινωνικής αναγκαιότητας ανέμισε με στόχο την σπορά του στο κοινωνικό οικόπεδο του μπαζοποιημένου λαϊκού χωνευτηρίου, αναμένοντας τους καρπούς της αποδοχής των πιθανοτήτων.

Σε κάποια οικόπεδα η μηνυματική και πειραματική προσδοκία ριζώνει με το πρώτο και αντικαθιστά μάλιστα την προηγούμενη, κι αυτή την προηγούμενη.

Με την παρέμβαση εξωθεσμικών παραγόντων, πληρωμένων σκοπιμοτήτων και την επαναλαμβανόμενη τηλεοπτική τους εγκαθίδρυση, η νέα προσδοκία γίνεται καινούργια ιδέα και η καινούργια ιδέα καινοτόμα πολιτική λαϊκή αποδοχή ή με άλλα λόγια «λαϊκή συμμετοχή στο καινούργιο φλερτάρισμα της νεαράς Δημοκρατικής μούσας» γιατί η προηγούμενη έφαγε τα ψωμιά της.

Σε κάποια άλλα όπου υπάρχει ήδη ριζωμένη νόηση και έχουν αποθηκεύσει για τα καλά η Δημοκρατία και η Ελευθερία τις πολύτιμες παρακαταθήκες τους, δεν επιτρέπουν, μεταμορφώσεις από αποδραστικά άλλων πραγματικοτήτων μορφώματα να ζιζανιοφορήσουν και να αναπτύξουν δικές τους εικονικές πραγματικότητες.

Παλιά ή νέα όμως Δημοκρατική μούσα, απαιτούν η μεν παλιά την συνειδητή αποδοχή του εγκαταλείποντος με τα όποια συνειδησιακά και σωματικά της ελαττώματα και η νέα την ειλικρινή παρουσίαση της στον νέο ελπιδοφόρο επιτήδειο δημοκράτη κλαρινογαμπρό, ο οποίος δεν επιχειρεί την σταδιακή κατάκτηση του αρχικού φλερταρίσματος, αλλά στοχεύει απ΄ την πρώτη βραδιά στο δημοκρατικό λαϊκό πήδημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.