Η αλήθεια έλαμψε!

Τουλάχιστον μια δημοσίευση για την αποκατάσταση της…

Του Θανάση Κουντουρά

Πριν από καιρό, ως πρόεδρος του Συνδέσμου Κοιμητηρίου Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου-Ν.Ιωνίας, προσπαθώντας εγώ καθώς και το υπόλοιπο Δ.Σ. του συνδέσμου να είμαστε σωστοί, δίκαιοι, υπεύθυνοι και προκειμένου να μη σταματήσει η εύρυθμη λειτουργία όλων των κοιμητηρίων , αρμοδιότητας του συνδέσμου , και οι νεκροί να μην παραμείνουν άταφοι , δημιουργώντας πολύ μεγάλο και οξύ υγειονομικό καθώς και κοινωνικό πρόβλημα, κατηγορήθηκα για ατασθαλίες στο ταμείο του Συνδέσμου.
Τότε είχα πει και είχα τονίσει έντονα, πως έχω στην κατοχή μου τρανταχτά αποδεικτικά στοιχεία τα οποία αποδείκνυαν περίτρανα ότι το εμφανιζόμενο ως έλλειμμα ταμείου ΔΕΝ ήταν πραγματικό, αλλά λογιστικό. Τα δε χρήματα που είχαν δοθεί στους εργολάβους και στους εργαζόμενους τους, για τις εργολαβίες των διαφόρων εργασιών και υπηρεσιών λειτουργίας των 8 κοιμητηρίων του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου-Ν.Ιωνίας, ήταν με ομόφωνες αποφάσεις του τότε Δ.Σ. του συνδέσμου.

Όλα αυτά που έγραψα, πάρα πολύ περιληπτικά, αποδεικνύουν ένα πράμα. Όλοι μας, όσοι ασχοληθήκαμε και όσοι ασχολούνται με τα κοινά, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε όλα μας, σε όλες τις ενέργειες μας, έστω και αν είναι αποδεδειγμένα σωστές και δίκαιες. Γιατί οι κακόβουλοι άνθρωποι και τα βρώμικα πολιτικά παιχνίδια παραμονεύουν, για να σου βγάλουν … τα μάτια και οι κακοπροαίρετοι δημοσιογράφοι παραμονεύουν να σε …ξεσκίσουν, με την πένα και τον λόγο τους, δίχως να υπολογίζουν το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου.
Δυστυχώς, στην κοινωνία-ζούγκλα που ζούμε μόνο και κατά πλειοψηφία καλοπροαίρετοι άνθρωποι δεν υπάρχουν Ή μόνον πολύ λίγοι καλοπροαίρετοι άνθρωποι υπάρχουν. Οι «έγκριτοι» δημοσιογράφοι των διαφόρων Μ.Μ.Ε. , όταν δημοσιοποιείται κάτι από μια Αρχή (Δικαστική, κοινωνικής πρόνοιας, προστασίας του πολίτη κλπ.) και είναι εις βάρος κάποιου ή κάποιων ατόμων, αμέσως βρίσκουν τα αντίστοιχα έγγραφα και αναλυτικά τα δημοσιοποιούν για τους αναγνώστες ή τα ανακοινώνουν στους τηλεθεατές τους.

Όταν όμως δημοσιοποιείται μια απόφαση, η οποία είναι θετική ή απαλλακτική για τους υπό κατηγορία ανθρώπους και που κάποτε αυτοί οι κάποιοι… «έγκριτοι» δημοσιογράφοι και τηλεπαρουσιαστές κατηγορούσαν, ξαφνικά… σωπαίνουν εντελώς σαν να μη συμβαίνει εντελώς τίποτα !. Κατά την ταπεινή μου άποψη , η σωστή, αντικειμενική και πλήρης ενημέρωση του κόσμου, είτε είναι αναγνωστικό κοινό , είτε είναι τηλεθεατές, είναι απολύτως απαραίτητη και μάλιστα όταν στη χώρα υπάρχει Δημοκρατικό Πολίτευμα.
Μετά λοιπόν από την κακεντρεχή καταγγελία και την διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος, μέχρι το βαθμό του Εφετείου και επειδή δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί αδίκημα εις βάρος μου, εύλογα, τόσο ο Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας, όσο και το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας, μετά την διενέργεια δύο νέων δικαστικών πραγματογνωμοσυνών, αποφάνθηκαν ομόφωνα ότι δεν υπάρχει κανένα αδίκημα, που να τελέσθηκε από εμένα, ούτε από δόλο, ούτε όμως και από αμέλεια.
Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας (σε τριμελή σύνθεση), για την υπόθεση της «υπεξαίρεσης αντικειμένου ιδιαίτερης μεγάλης αξίας και άσκησης ποινικής δίωξης, κατά του τότε προέδρου του Συνδέσμου Κοιμητηρίου Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου – Ν.Ιωνίας κ. Αθανασίου Κουντουρά του Δωροθέου, δημοτικού συμβούλου , είναι ΚΑΘΟΛΑ ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΟ. Κρίθηκε και αποφασίσθηκε στις 16 Ιουνίου 2014 , εκδόθηκε στις 23 Ιουνίου 2014 και κοινοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου 2014» !
Αξίζει να σημειωθεί , ότι οι διάφορες λεπτομέρειες , που αναφέρονται στο σκεπτικό των απαλλακτικών εισηγήσεων τόσο του Εισαγγελέα όσο και του Συμβουλίου Εφετών είναι σχεδόν ίδιες με αυτές που είχα αναφέρει και εγώ προσωπικά, είτε προφορικά είτε στα υπομνήματα μου, από την αρχή αυτής της δραματικής , ψυχοφθόρας και πονεμένης περιπέτειας μου. Μάλιστα, οι λεπτομέρειες αφορούσαν ομόφωνες και απολύτως δικαιολογημένες αποφάσεις του τότε Δ.Σ του Συνδέσμου, που είχα την τιμή να είμαι Πρόεδρος του.
Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ και η πεποίθηση ότι αν θέλουμε αντικειμενική και ορθή δημοσιογραφία, δεν πρέπει να βλέπουμε και να τονίζουμε μόνο μια υπόθεση στην αρχή της, αλλά πρέπει να ψάχνουμε και να αναδεικνύουμε και το τέλος αυτής. Και μάλιστα όταν υπάρχει λόγος και ζήτημα συγνώμης να υπάρχει το σθένος και το θάρρος να διατυπώνεται δημόσια. Διότι, από την βασανιστική αυτή υπόθεση ΣΠΙΛΩΘΗΚΕ, ΚΗΛΙΔΩΘΗΚΕ και ΔΙΑΠΟΜΠΕΦΘΗΚΕ η τιμή, η υπόληψη και η αξιοπρέπεια εμού του ιδίου και της οικογένειας μου, όπως επίσης ΖΗΜΙΩΘΗΚΕ η επαγγελματική μου ενασχόληση – σταδιοδρομία και ΚΛΟΝΙΣΤΗΚΕ η οικογενειακή μου γαλήνη και ηρεμία.
Όμως η ΑΘΩΩΤΙΚΗ απόφαση – βούλευμα του Εφετείου Λάρισας, με ικανοποιεί πλήρως και είναι προς τιμήν της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία μέσα σε μια εποχή πολύ δύσκολων γεγονότων, αποδεικνύει το πόσο σωστή και δίκαιη είναι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.