“Ισορροπίες”

Του Κώστα Παρδάλη

Έθνος προσφύγων και σύγχρονων μεταναστών κατέστη στην νεότερη πολιτική διαδρομή του το δημοκρατικό μας κράτος ακολουθούμενο υπό απειλή το βιωματικό ίχνος των σύγχρονων καπιταλιστικών ψευδοκρατών, με σκοπό μια συστηματικά συνεχιζόμενη και βίαιη ριζοσπαστική αλλοτρίωση.

Είναι ένας βηματισμός κατά πόδας στην πάγια τακτική τους, στον βωμό της εθνικής εκκαθάρισης και της τιθάσευσης των πολιτιστικών, ιστορικών και γλωσσικών αποθεμάτων, πρεσβεύοντας αρχές τύπου Κισινγκερικής ακολουθίας, εκτοπίζοντας γηγενείς πληθυσμούς και χαράσσοντας νέα πληθυσμιακά και μορφολογικά όρια στο ρευστό και σεισμογενές περιβάλλον που οι ίδιοι δημιουργούν αργά και συστηματικά.

Μέσα σε όλη αυτή την αυξανόμενη κοσμογονία και την πληθυσμιακή αύξηση των πολιτικών εθνοτήτων καλούμαστε κι εμείς να συμμετέχουμε σε ένα αιματηρό παιχνίδι εξασφάλισης ζωτικού χώρου, αδυνατώντας να κατανοήσουμε την νομοτέλεια των ρήξεων, υποταγμένοι στην συνθήκη των μεγάλων αλλαγών και της επαγγελματικής των ισχυρών επανάστασης.

Ο Ελληνισμός για άλλη μια φορά βρίσκεται στο μάτι ενός κυκλώνα αποδεικνύοντας με αυτό τον δραματικό τρόπο ότι η συμμετοχή μας στις τρομακτικές αλλαγές που διαδραματίζονται είναι άμεση.

Τραγική εμπειρία, αλλά ταυτόχρονα μια σημαντική απόδειξη, ότι εξακολουθεί να παραμένει ως ένας από τους σημαντικότερους γεωστρατηγικούς παράγοντες διεκδικώντας μια θέση στις νέες ισορροπίες που διαμορφώνονται.

Επιτακτική είναι βέβαια η ανάγκη μιας διπλωματικής ισορροπίας και συνεργατικής στάσης με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και τις πατροπαράδοτες ηθικές, χριστιανικές και πολιτιστικές αξίες, πριν μετατραπούμε για άλλη μια φορά σε χώρα προσφύγων και μεταναστών ψάχνοντας αλλού να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα που είχαμε και χάσαμε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.