Να μην περάσει ο φόβος – Να μην επικρατήσει ο πανικός

Από το συνδυασμό “Έμποροι – Ενάντια στην Κρίση

Ο κόσμος του εμπορίου αλλά και η κοινωνία στο σύνολό της περνάει κρίσιμες στιγμές που θα κρίνουν το μέλλον όλων μας. Μετά από 5 χρόνια μνημονιακών πολιτικών υπάρχουν πλέον χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις, δεκάδες χιλιάδες επιχειρηματίες σε απόγνωση και εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι. Κι όλα αυτά εξαιτίας του ότι πριν από 5 χρόνια μπήκαμε στα μνημόνια και μας επιβλήθηκε η τρόικα χωρίς να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός για το ποια θέλει να είναι η τύχη του.

5 χρόνια μετά εξαιτίας των μνημονικακών πολιτικών διανύουμε μια οικονομική ερήμωση της αγοράς, καλούμαστε να αποφασίσουμε αν θέλουμε να υπάρξει συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής ή θα πρέπει να ακολουθηθεί μια διαφορετική πορεία μακρύα από τα καταστροφικά μνημόνια.

Από την πλευρά μας ως ‘Εμποροι – Ενάντια στην Κρίση, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο θεωρούμε ότι το σημαντικότερο είναι όλοι να δείξουμε την απαραίτητα ψυχραιμία και καθαρότητα σκέψης, τόσο το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας όσο και το σύνολο των εμπόρων. Οι στιγμές είναι κρίσιμες, αλλά ο πανικός που γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί σε καμιά περίπτωση δεν είναι βοηθητικός.

Με το δημοψήφισμα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση καλούμαστε να πούμε ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ σε ένα κρίσιμο και καθαρό ερώτημα, για το αν θέλουμε να μας επιβληθούν τα μνημονιακά μέτρα που πρότειναν οι εταίροι μας ή όχι. Θέλουμε να τονίσουμε ότι όποια κι αν είναι η απάντηση που δίνει ο καθένας από την πλευρά του ως έμπορος, ως αυτοαπασχολούμενος, ως πολίτης στο ερώτημα, αυτό που δεν πρέπει να κυριαρχήσει είναι ένας εθνικός διχασμός.
Άλλωστε οι πολίτες μεταξύ τους αλλά και οι επιχειρηματίες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων δεν έχουν να χωρίσουν μεταξύ τους τίποτα, ανεξάρτητα από τη θέση που παίρνουν στο δημοψήφισμα. Με αυτούς που μας χωρίζει μεγάλη απόσταση είναι με τις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα, που στόχο έχουν να κυριαρχήσουν στην αγορά και να εξοντώσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Κατά την άποψή μας ο κόσμος του εμπορίου πρέπει σε αυτή την κρίσιμη στιγμή να συνεχίσει να διεκδικεί τα αιτήματά του (τόσο από τους “εταίρους” – “δανειστές” όσο και από την ελληνική κυβέρνηση) και να μην επιτρέψει να περάσουν νέα μέτρα που θα φέρουν ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και κρίση και ακόμα περισσότερα λουκέτα.

Με μοναδικό στόχο τη συμβολή στην ανάπτυξη και την προοπτική του τόπου, με βάση το συλλογικό συμφέρον ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου αλλά και όλοι οι Εμπορικοί Σύλλογοι είναι σημαντικό να υιοθετήσουν τα παρακάτω ΝΑΙ και τα παρακάτω ΟΧΙ.

Λέμε ΟΧΙ
1. Σε νέα μνημονιακά μέτρα που θα φέρουν σε ακόμα δυσκολότερη θέση το σύνολο της κοινωνίας αλλά και τους αυτοαπασχολύμενους
2. Στην ασφυξία της αγοράς και την οικονομική κατάρευσή της
3. Στην υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων και στη μετατροπή της φορολογίας από 26% σε 28% όπως ζητούν οι “εταίροι”
4. Στην καταδίκη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως αυτή επιχειρείται από την επιβολή για 100% προκαταβολής φόρου.
5. Στην επιπλέον μείωση της αγοραστικής δύναμης του καταναλωτικού κοινού, που θα επέλθει σε περίπτωση αύξησης του ΦΠΑ για διάφορα είδη.
6. Στην εξαγορά του εθνικού πλούτου μας, ως λεία από τους κερδοσκόπους.

Λέμε ΝΑΙ

1. Στην έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια που μας έχουν επιβάλει παρά τη θέλησή μας.
2. Στην στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ρευστότητα από τις Τράπεζες.
3. Στην άμεση κεφαλαιοποίηση των χρεών των εμπόρων προς τον ΟΑΕΕ, γεγονός που θα δόσει ανάσα σε χιλιάδες επιχειρηματίες.
4. Στη μείωση της φορολογίας από 26% από το 1€ που είναι τώρα και στη θέσμπιση αφορολόγητου
5. Στην φορολόγηση όσων επιχειρήσεων έχουν κέρδη πάνω από 500.000€. Ναι στη δίκαιη ανακατανομή του πλούτου
6. Στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού της χώρας, ακόμα κι κάποιοι εταίροι μας επιχειρούν να παραμείνει η Ελλάδα μας χωρίς παραγωγή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.