Ο Βόλος σε εορταστικό περιτύλιγμα… Σκασμός…., χαλάτε τα Χριστούγεννα.

Του Ματθαίου Δραμητινού Δημοτικού σύμβουλου Βόλου

Και ξαφνικά έρχονται οι γιορτές. Η πόλη ζει την αγωνία της έκπληξης. Και να μουσικές, να μπλε ουρανός, να πυροτεχνήματα, προϊόντα υποκουλτούρας σε ρόλο κομφερασιέ, ανάλογα των αρχόντων, κιτς, προβατάκια, τρενάκια, σύνθημα μας μη σκιάζεστε με την πραγματικότητα, ζείτε αλλού γιατί ο μάγος της φυλής, αποφάσισε, να λάμψει τις ψυχές μας, έστω και με υστερόβουλο σουρεαλισμό.
Και αίφνης το τοπίο αλλάζει, κάτω από την μπλε λεωφόρο, με το που αποχώρισε η φιλαρμονική παιανίζοντας τον μικρό τυμπανιστή, εμφανίζεται ο νεαρός Ρωμανός, το φάντασμα των νεκρών στην χαλυβουργία, ο προϋπολογισμός και η τρόικα. Συγνώμη κύριε δήμαρχε, που φυγαδεύσατε άρον άρον την φανταζί χαζοπαρέα που κάνετε, δικαίως δηλαδή τι σχέση μπορεί να έχει το ακριβό άρωμα της κυρίας Σκορδά με την μυρωδιά των δακρυγόνων. Ακόμη και σκληρότεροι ακτιβιστές, εντυπωσιάστηκαν από αυτή την φοβερή πορεία. Τιμή στον αγώνα του Ν. Ρωμανού και την μνήμη του Γρηγορόπουλου, υπό την μπλε αλέα στην Δημητριάδος, προσφορά και αυτή της Δημοτικής αρχής στους πιο ανήσυχους πολίτες αυτής της πόλης. Ακόμη και τα ΜΑΤ τα έχασαν, δακρυγόνα, ξύλο και κυνηγητό αλλά σε ντεκόρ Disneyland. Το πρωί το σκηνικό αλλάζει, όλοι ξεχνούν την τραγική καθημερινότητα τους, δεν είναι άνεργοι, δεν είναι ανασφάλιστοι, δεν είναι πεινασμένοι και αναξιοπαθείς, είναι πολίτες της λαμπρότερης και φανταχτερότερης πόλης των ταλαιπωρημένων πολιτών που συνωστίζονται στο εορταστικό παγοδρόμιο για την προσφορά σας της δωρεάν χρήσης για τους νέους και τα παιδιά. Εξαιρετικό, μάγκας και μάγος, εξαφανίσατε με μιας την μιζέρια με το ραβδάκι του πνεύματος των Χριστουγέννων.
Για να μην θεωρηθούμε μίζεροι, προτρέπουμε όλους να ανοίξουν το Google earth να χαζέψουν τον Βόλο, καλλίτερα βράδυ, τύφλα να έχει η 5η λεωφόρος της Ν. Υόρκης μπροστά στην Δημητριάδος , το Δημαρχείο και το Διμήνι, μπράβο και στον αντιδήμαρχο, Αγριά, Αγία Παρασκευή, Ν Αγχίαλος αναμένεται στην σειρά σας, τρείς μήνες έχουν την εντολή του λαού, έπονται τεσσεράμισι χρόνια. Monaco coming soon everywhere. Θα φαντασιωθείτε όλοι.
Γύρω γύρω Σάββατο στην μέση Κυριακή. Δεν είστε άνεργοι, δεν είστε ανασφάλιστοι, ούτε καν νεόπτωχοί η αληθώς αναγκούμενοι, κόβουμε το νερό στο στέκι αλληλεγγύης, αγνοούμε το κοινωνικό ιατρείο, δεν αρμόζουν σε πόλη σικ τέτοιες δομές, δεν τις ελέγχουμε άλλωστε, δίνουμε μισθό σε επικοινωνιολόγους, διαφημιστές, από την πίσω πόρτα, Humor Hellas ΟΕ, και μέσα στο τρίμηνο έχει ξετυλιχθεί όλο το σχέδιο. Με προχειρότητα, επιπολαιότητα, και παρορμητισμό ταύρου εν υαλοπωλείω, είστε προβλέψιμοι και τζούφιοι, αυτοκαταστρεφόμενοι από τις επιλογές και τις πράξεις σας, γιατί απλά η φούσκα διαρκεί ελάχιστα, σαν τα φωτάκια και τα βαρελότα που καίτε στα εφήμερα πανηγύρια σας.
Λόγια και εξυπνακισμοί, μοναδικά επιχειρήματα και ατάκες, κάπως έτσι πέρασαν οι πρώτες εκατό μέρες της νέας τάξης πραγμάτων στο δήμο μας, διακυβέρνηση που ακροβατεί στα όρια της νομιμότητας, της λογικής και του λυκόφωτος. Μέρα και νύχτα μάχονται το μαγαζί να σπρώξουνε… Το να κλέβεις τις εντυπώσεις σε ένα ταλαιπωρημένο πολίτη δεν θέλει τέχνη απλά ρηχότητα, η συνέχεια τρομάζει, κύριε Δήμαρχε, τι θα γίνει την Δευτέρα, όταν τα φώτα θα σβήσουν, όταν τελειώσει το πανηγυράκι.
Νερό, σκουπίδια, λιμάνι, φτώχεια και ελάχιστοι πόροι, μας περιμένουν, η αληθής ζωή δεν είναι επιθεώρηση, ούτε τα θολά προϊόντα της υποκουλτούρας που μαζεύονται σε αυτήν την πόλη δεν θα μπορέσουν να το κουκουλώσουν, ελπίζουμε ο βασιλιάς να μην μας παρουσιαστεί γυμνός, τρομοκρατώντας αισθητικά ψηφοφόρους σας και μη.
Παρορμητισμός και «άγχος ταχείας λάμψης» διαφαίνεται παντού, μάλλον τα χρονικά σας περιθώρια να είναι στενά και για αυτό τρελαίνεστε, ωστόσο στην διάλυση των δομών του Δήμου δείχνετε αξιοζήλευτο σύστημα, μια και το ΕΣΠΑ έρχεται και με αποδιοργανωμένες τις νευραλγικές διευθύνσεις, κολλητά αρπακτικά θα ωφεληθούν.
Εμβρόντητοι, παρακολουθούμε το αγαπημένο σπορ της νέας δημοτικής αρχής Βόλου. Κυνήγι μαγισσών και άμεση πυρά. Τι καιροί, τι ήθη, αλλά και τι αήθης λόγος.
Είναι άχρηστοι, είναι κοπανατζήδες, είναι τεμπέληδες, είναι λαμόγια, είναι προϊόντα συναλλαγής του πελατειακού κατεστημένου που έφερε τον δήμο στην σημερινή του αθλιότητα. Φταίνε οι συνδικαλιστές, φταίνε οι εργατοπατέρες, φταίνε αυτοί που τους διόρισαν, φταίνε για τις λακκούβες, φταίνε για τα αδέσποτα, φταίνε για την γραφειοκρατία, φταίνε για την νύχτα στον Βόλο. Μπέος και συνεργάτες, η αυγή, ο θεός που λύνει κάθε τραγωδία «δια της περιστρεφόμενης σκηνής», η τέλος πάντων δια της περιστρεφόμενης κωλοτούμπας, Ότι κάτσει…., λόγια, προβοκάτσια, τρομοκρατία, τραμπουκισμοί, παραβατικές συμπεριφορές. Θέλουν στρογγυλά μάγουλα για χαστούκια, λαρύγγια για στρίψιμο και διάφορα αγαπημένα αγγίγματα, με εσάνς από παράγκα.
Οι πρώτες εκατό μέρες σας περνούν και σαν τα φωτάκια σβήσουν, η αντισυστημική σας φιγούρα ξεθωριάζει από τα φώτα των προβολέων της ΚΕΔΕ με τον συστημικό σας φίλο τον κ. Πατούλη, και τις ομάδες των πολιτών που ήδη θέσατε απέναντι. Πολιτικοί, αντιπολίτευση, συνδικαλιστές, πάμε και έρχομαι, δημοτικοί υπάλληλοι, ζωόφιλοι, καταστηματάρχες, καθηγητές, εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι, μέσα μαζικής ενημέρωσης εθελοντές αλληλεγγύης, γιατροί, είναι μια αξιοζήλευτη συλλογή και κάποιος που γνωρίζει στοιχειώδη μαθηματικά θα σας έλεγε ότι με αυτόν τον ρυθμό και με αυτή σας την ορμή σε ένα χρόνο μπορεί και να είστε μόνος, απορώντας γιατί αυτή η πόλη δεν κατάλαβε το δικό σας όραμα.
Ζούμε μέσα στο άγχος για την συνέχεια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.