Σταθερά στο πλάι των λαϊκών συμφερόντων

Να ξανασταθεί όρθια η κοινωνία τονίζει ο Κ. Δελημήτρος υπ. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Η πτώση της κυβέρνησης του ολέθρου και της καταστροφής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του κεφαλαίου και της Ευρωζώνης να τη διατηρήσουν στη ζωή), αλλά και όσα απολύτως ελπιδοφόρα αναδείχνονται στην προεκλογική περίοδο, ξανοίγουν μια μεγάλη, ιστορική ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ολόκληρη την ευρωπαϊκή Αριστερά.
Μετά τις 25 Γενάρη, θα είναι η πρώτη φορά, μετρά την απελευθέρωση, που η Αριστερά θα αναλάβει την κυβερνητική εξουσία σε μια χώρα στην καρδιά της Ευρώπης, υπό “διεθνή επιτήρηση και έλεγχο”.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, δυναμωμένος τα χρόνια της κρίσης καθώς αναμετρώνταν με τα προβλήματα και τις ανάγκες του λαού μας, μπορεί να αποτελέσει δύναμη όχι μόνο κοινωνικής σωτηρίας, μα και αντί-νεοφιλελεύθερης ανατροπής καθώς και να οικοδομήσει το Μέτωπο της Αριστεράς με σοσιαλιστική κατεύθυνση, με δεδομένο ότι ο Σοσιαλισμός αποτελεί τη μοναδική μακρόπνοη προοπτική διεξόδου από τα αδιέξοδα της δομικής κρίσης του καπιταλισμού.
Με οδηγό μας το κυβερνητικό Πρόγραμμα της ΔΕΘ, είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε στους πολίτες το ξεπέρασμα της οξείας ανθρωπιστικής κρίσης που πλήττει το λαό μας από τη σκοπιά της υπεράσπισης των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων.
Κανείς άστεγος, κανείς πεινασμένος, κανείς χωρίς ρεύμα, θέρμανση και χωρίς κάλυψη των βασικών βιοτικών αναγκών.
Τα 751 ευρώ ως κατώτατος μισθός, η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, η επαναφορά του αφορολόγητου στις 12000 € “ανάσα” για τα λαϊκά στρώματα, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η επαναφορά της 13ης-14ης σύνταξης, η αύξηση των κατώτατων ορίων συντάξεων στα 700 ευρώ, η αύξηση των δαπανών για Υγεία-Παιδεία-Δημόσιες Επενδύσεις, είναι μέτρα που θα δώσουν πολύ σημαντική στήριξη στο λαό μας που παλεύει να σταθεί όρθιος κάτω απ’ τα χτυπήματα των μνημονίων, των εφαρμοστικών και όλων των αντί-ανθρώπινων πολιτικών που εφαρμόστηκαν πάνω του κατά την τελευταία πενταετία.
Εκτός όμως από το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, αξίζει να αναφερθεί και η ύπαρξη του -υπό συνεχή διαβούλευση-διαμόρφωση- Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ήδη απ’ το Ιδρυτικό του Συνέδριο, τον Ιούλιο 2013.
Αυτό το Πρόγραμμα, τοποθετείται ξεκάθαρα στο ζήτημα των αναγκαίων πολιτικών για την κοινωνική αναδιανομή του πλούτου και την στοχευμένη παραγωγική ανασυγκρότηση.
Ο δημόσιος έλεγχος και ιδιοκτησία των τραπεζών, το σταμάτημα και η ανατροπή των ιδιωτικοποιήσεων στις δημόσιες επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα, η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για να αποκρουστούν οι πιέσεις και οι εκβιασμοί του Κεφαλαίου, της τρόικας και των τοκογλύφων-δανειστών, δεν έπαψαν να ισχύουν ως πρόγραμμά μας μετά τη ΔΕΘ, η οποία συμπυκνώνει μόνο το “μίνιμουμ” και τον πολύ στενό πυρήνα των προτάσεών μας, των εντελώς απαραίτητων για το ξεπέρασμα της ανθρωπιστικής κρίσης.
Φυσικά, η απεύθυνση στις υπόλοιπες δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά, αποτελεί προϋπόθεση και αναγκαίο όρο για να επιβιώσει και να πετύχει στο έργο της η κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ για την οποία όλοι μας εργαζόμαστε και πετύχαμε να βρισκόμαστε ένα μόλις βήμα πριν να πάρει σάρκα και οστά απ’ τις 26 Γενάρη και μετά.
Στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι να μιλήσει ο λαός μας και ν’ αποφασίσει να πάρει τις τύχες του στα χέρια του, καμιά επανάπαυση, κανείς εφησυχασμός!!
Δίνουμε τη μάχη του ψηφοδελτίου σπίτι-σπίτι, πόρτα-πόρτα, με τη δύναμη και το δίκιο που μας δίνουν οι αγώνες μας, οι ιδέες μας κι οι προτάσεις μας για τη σωτηρία της Πατρίδας και του Λαού μας!!
Όλες μας οι δυνάμεις για τη νίκη!!
Όλα μας οι δυνάμεις για μια Ελλάδα που να μας αξίζει, σ’ ένα μέλλον με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη!!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.