«Στροφή»

Γράφει ο Κώστας Παρδάλης

Η απομάκρυνση από την ψευδαισθητική παράδοση της Ευρωπαϊκής φιλελεύθερης καπιταλιστικής λογικής πρέπει να καταστεί κανόνας και όχι εξαίρεση.
Τα Ευρωπαϊκά πρότυπα έχουν αρχίσει να φθίνουν και οι αξίες εντοπίζονται σε εξωευρωπαικές παραδόσεις.
Η Ευρωπαϊκή κατεύθυνση δημιούργησε μισαλλόδοξους προβληματισμούς με τον εθνοκεντρικό, επεκτατικό και αναγκαστικό χαρακτήρα της.
Πολιτικές τάσεις οι οποίες δημιουργούν προβλήματα και κοινωνικά αδιέξοδα.
Μιμητική και παρασυρόμενη αντίληψη, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την αντίληψη της Ελληνικότητας, πρόκειται για αντίληψη σφήνα, η οποία έρχεται σε αντίθεση με το λαϊκό κεκτημένο και το λαϊκό περί δικαίου αίσθημα, αντίθετη στα δεδομένα της δικής μας καθημερινότητας και αντίθετη στην υπάρχουσα Ελληνική κουλτούρα των πατροπαράδοτων αξιών μας.
Στερεότυπες οικονομικές και πολιτιστικές φόρμες με απαλοιφή κάθε τι παραδοσιακού στοιχείου, αντί να δημιουργούν νέες μορφές πολιτικής και κοινωνικής εξέλιξης και να γεννούν νέα πρότυπα μιμητισμού και κοινωνικής ωφελιμιστικής ακολουθίας, υψώνουν ολοκληρωτικά τείχη αναγκαστικής και μονοπολιτικής κατεύθυνσης χωρίς πνευματικές, πολιτιστικές, θρησκευτικές και κάθε είδους παραδοσιακής αναγωγής, μειώνοντας ή εξαλείφοντας εντελώς κάθε εναπομείναν κομμάτι Εθνικής συνείδησης.
Η Ευρωπαϊκή και γενικώς η Δυτική πολιτική αρχιτεκτονική έχει καταντήσει φθαρμένη σελίδα ιστορίας με τμήματα μούχλας και γραφή ακαταλαβίστικης σαθροποίησης.
Αποκαθηλώθηκε όχι μόνο από την Ελληνική συνείδηση ως καθαρά ανθρωποκτόνα πολιτική αλλά και από όλους τους συμμετέχοντες λαούς στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο, δημιουργώντας νέους πολιτικούς ριζοσπαστικούς ορίζοντες κοινωνικής δικαιοσύνης καταργώντας σιγά- σιγά αλλά σταθερά το παλιό και παρωχημένο που δεν ανταποκρίνεται πια στα σύγχρονα ανθρωπιστικά δεδομένα.
Στροφή λοιπόν σε άλλες θάλασσες που σέβονται κάθε Εθνική, θρησκευτική, και πολιτιστική συνθήκη, που αποδέχονται κάθε ανθρώπινη υπόσταση ως εξελικτικό κομμάτι κάθε εξελικτικού κοινωνικού και προοδευτικού ιστού και όχι δημιουργώντας βυθούς και κύματα αποθήκευσης ανθρώπινων ψυχών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.