Την «επόμενη μέρα» ο λαός χρειάζεται πιο ισχυρό το ΚΚΕ

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Βόλου

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε την πραγματική, βρώμικη εικόνα ενός συστήματος που δεν φτιασιδώνεται, δεν γιατρεύεται, παρά μόνο ανατρέπεται. Κοροϊδεύουν όσοι υποστηρίζουν ότι έχουν βρει γιατροσόφι. Είναι οι ίδιοι που παίρνουν μέρος στα κάθε λογής πολιτικά παζάρια, που αλλάζουν θέσεις σαν τα πουκάμισα, που έχουν καταντήσει γυρολόγοι της πολιτικής. Που για μια θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματός τους σφάζονται μεταξύ τους, πετάνε καφέδες στα μούτρα του – κατά τα άλλα – «συναγωνιστή» τους κλπ. Πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ότι τα παραπάνω αφορούν στον έναν ή τον άλλο βαθμό όλα ανεξαιρέτως τα υπόλοιπα κόμματα εκτός του ΚΚΕ που βρίσκεται μακριά και έξω από αυτά.

Το ΚΚΕ είναι εδώ για να σου υπενθυμίσει ότι τις μέρες αυτές, μέσα στον κουρνιαχτό του Χαϊκάλη, «χάθηκαν» από την επικαιρότητα τα αποτελέσματά της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, όπου αποφασίστηκε η «προώθηση των επενδύσεων, μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική πειθαρχία». Δηλαδή νέο ζεστό χρήμα για το κεφάλαιο και νέα βάρβαρα μέτρα για τους λαούς όλης της ΕΕ.

Πρέπει να πονηρευτείς. Όλα όσα γίνονται έχουν στόχο την ψήφο ανοχής σου. Μείνε μακριά από τη λογική του μικρότερου κακού. Μην έχεις μειωμένες απαιτήσεις και μη γίνεις συνένοχος σε άλλο ένα μακιγιάρισμα της αντιλαϊκής πολιτικής που την έχεις ζήσει όλα αυτά τα χρόνια, εσύ και η οικογένειά σου.

Ο λόγος που δεν βλέπεις διέξοδο με την – όποια – επόμενη κυβέρνηση είναι ότι οι υπαρκτές διαφορές ανάμεσα σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι για το μείγμα της οικονομικής πολιτικής, προκειμένου όμως να υπηρετήσουν τους κοινούς στόχους της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των ομίλων. Είτε με «κούρεμα» του χρέους (εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ) είτε με επιμήκυνσή του (εκδοχή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), τα «διαρθρωτικά» μέτρα θα είναι παρόντα, οι αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις» θα είναι εδώ και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Και οι δύο τους αποδέχονται το χρέος και το φορτώνουν στον λαό. Κάνουν γαργάρα ότι τα διάφορα πακέτα τα ξεκοκάλιζαν και συνεχίζουν να τα ξεκοκαλίζουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στο όνομα του λαού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διάφορες φωνές για όλα τα αυτιά όταν είναι να μαζέψει ψήφους. Με αυτόν τον τρόπο δε δεσμεύεται για τίποτε συγκεκριμένο απέναντι στο λαό. Τα μισά στελέχη του τάζουν και τα άλλα μισά διαψεύδουν. Όμως απέναντι στους βιομήχανους έχει συγκεκριμένη φωνή και συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Έτσι, για παράδειγμα, τα μέτρα που ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να τα παρουσιάζει ως φιλολαϊκά, αν και πρόκειται για τις γνωστές τυμπανοκρουσίες όπως έκανε η ΝΔ όταν ήταν αντιπολίτευση ή το ΠΑΣΟΚ όταν κυνηγούσε την καρέκλα της κυβέρνησης. Σου λέει για επαναφορά του βασικού μισθού στα 751€, αλλά αφήνει άθικτους όλους τους αντεργατικούς νόμους που δίνουν τη δυνατότητα στους εργοδότες να παρακάμψουν τον βασικό μισθό! Σου μιλάει για δωρεάν ρεύμα, αλλά εννοεί το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ που υπάρχει ήδη και αφορά μόνο όσους είναι ήδη σε εξαθλίωση! Σου υπόσχεται ρύθμιση χρεών, αλλά στην πρόσφατη πρόταση νόμου που κατέθεσε προτείνει απλά …αύξηση δόσεων, κουβέντα δε λέει για την κατάργηση πλειστηριασμών απλά προτείνει παράταση για έναν χρόνο της προστασίας της κατοικίας!

Την επόμενη μέρα από τις εκλογές, χρειάζεσαι ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ παντού, γιατί αποτελεί τον πραγματικό γνήσιο αντίπαλο στα μονοπώλια, την ΕΕ των μνημονίων διαρκείας, τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, και σταθερός φίλος του λαού.
Το ΚΚΕ σου αποκάλυψε το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες σου, σου είπε πάντα την αλήθεια και επιβεβαιώθηκε στις εκτιμήσεις του.
Το ΚΚΕ είναι η μεγάλη δύναμη εμπιστοσύνης. Που, χωρίς υποχωρήσεις και παλινωδίες, θα μπει μπροστά στον αγώνα του λαού.

Το ΚΚΕ είναι δύναμη προοπτικής για να ανοίξουμε το δρόμο για λύση υπέρ του λαού, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για τη λαϊκή ευημερία, με την εργατική τάξη, το λαό, στο τιμόνι της εξουσίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.