Τώρα είναι η ώρα του λαού

Tου Δημήτρη Παπαϊωάννου, υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Τον Ιούλιο στον τόπο μας θρηνήσαμε τρία νεαρά παιδιά από τροχαίο ατύχημα στην Παλιά Εθνική Οδό Βόλου – Λάρισας.

Από την παλιά Εθνική διέρχονται όλο και περισσότερα οχήματα, μικρά και μεγάλα, καθημερινά καθώς το οικονομικό αντίτιμο των διοδίων είναι δυσβάσταχτο, ειδικά για ανθρώπους που κατοικούν σε χωριά της περιοχής αλλά και τους οδηγούς φορτηγών που επιλέγουν την Παλιά Εθνική Οδό.

Η κινητοποίηση τόσο των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και Λάρισας, όσο και άλλων αριστερών χώρων και συλλογικοτήτων, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Νεκταρίου, άτομα που συμμετείχαν στο Κίνημα Δεν Πληρώνω για τα διόδια, ήταν άμεση και ανταποκρίθηκε στις συγκεντρώσεις – καλέσματα διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής.

ΔΙΟΔΙΑ1

Τώρα, ένα εξάμηνο μετά, όσοι συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις αυτές, δεχόμαστε κλήσεις από την αστυνομία καθώς το παράπτωμά μας, απέναντι σε ένα κράτος που εξυπηρετεί συμφέροντα μεγαλοεργολάβων και αφήνει νεαρά παιδιά να σκοτώνονται στην άσφαλτο επειδή δεν έχουν να πληρώσουν διόδια, είναι ότι παρεμποδίσαμε την κυκλοφορία.

Σε ανακοίνωσή μας είχαμε αναφέρει χαρακτηριστικά το καλοκαίρι:

“Την απαξίωση από την πλευρά της πολιτείας και προς την ανθρώπινη ζωή, καταδεικνύει και η χθεσινή δήλωση του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού ότι «δεν αφήνουν να φτιάξουμε καλύτερο το δρόμο για να μην πηγαίνουν περισσότερα οχήματα από τον παλιό».Από τον παλιό όμως πηγαίνουν όλο και περισσότερα οχήματα, αφού οι ληστρικές, και προσφάτως επικαιροποιημένες, συμβάσεις με τους «εθνικούς εργολάβους» αύξησαν απαράδεκτα την τιμή των διοδίων Μοσχοχωρίου, των πιο ακριβών σε ολόκληρο το μήκος της ΠΑΘΕ, βάζοντας σε κίνδυνο οδηγούς και επιβάτες μικρών και μεγάλων οχημάτων που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.”

Δεν μας εκπλήσσουν αυτές οι κλήσεις, άλλωστε αν ποτέ αυτές οι διεφθαρμένες πολιτικές δυνάμεις που κυβερνούν τη χώρα όλα αυτά τα χρόνια, ενδιαφέρονταν για τον ελληνικό λαό, η κατάσταση σήμερα θα ήταν πολύ διαφορετική, οι συμπολίτες μας δεν θα αυτοκτονούσαν, δεν θα κρύωναν, δεν θα πεινούσαν, τα παιδιά μας δεν θα φεύγαν μετανάστες στο εξωτερικό.

Τέτοιες κινήσεις σε προεκλογική περίοδο αποδεικνύουν τις ύστατες προσπάθειές τους να τρομοκρατήσουν αναποτελεσματικά. Αποδεικνύουν τον ίδιο, τον δικό τους φόβο, καθώς βλέπουν να υποχωρεί το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.

Οι αγωνιστές δεν τρομοκρατούνται από κλήσεις. Οι κάτοικοι δεν θα πάψουν να διεκδικούν το αυτονόητο για την ελεύθερη και ασφαλή μετακίνησή τους.

Τώρα είναι η ώρα του λαού.

Τώρα το σάπιο που λήστευε τις ζωές και το μέλλον μας φεύγει.

Η ελπίδα έρχεται.

1

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.