Η Δημοκρατία δεν μπορεί να φοβάται τη φασιστική βία

Από το Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς

Η φασιστική επίθεση κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου σε μια σειρά πρόσφατων φασιστικών επιθέσεων κατά συγκεκριμένων στόχων, όπως λ.χ. σε βάρος των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αντιεξουσιαστικών χώρων, καταυλισμών προσφύγων και μεταναστών.

Η επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη έγινε με τις ενθαρρυντικές δηλώσεις του τοπικού πολιτευτή και παράγοντα, γνωστού για τις ακροδεξιές απόψεις του, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Η επίθεση καλύφθηκε πολιτικά από τον αρχηγό του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη και την Ουρανία Μιχαλολιάκου, κόρη του υπόδικου αρχηγού της Χρυσής Αυγής και στελέχους του κόμματος. Οι ενέργειες αυτές αποτελούν ένδειξη ότι η επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη ήταν υποκινούμενη και στοχευμένη. Συνιστούν φασιστική εγκληματική ενέργεια και ζητάμε να κινηθεί άμεσα η προβλεπόμενη διαδικασία για την αντιμετώπιση εγκληματικών ενεργειών φασιστικής και ρατσιστικής βίας.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη λήψη των επιβαλλόμενων ποινικών και πολιτικών μέτρων για την εξάρθρωση του φασισμού και τη διάλυση των φασιστικών και παρακρατικών μηχανισμών.

Ας μην επιτρέψουμε να ξαναγίνει η Θεσσαλονίκη το θέατρο δράσης του φασιστικού παρακράτους, που οδήγησε σε δολοφονίες στελεχών του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.