Οι ήρωες του 1821 μας δείχνουν το δρόμο για μια Ελλάδα με μέλλον

Μέρες εορτασμού της εθνικής επετείου για την ελληνική επανάσταση του 1821 που διανύουμε, είναι αναμενόμενο αισθήματα εθνικής περηφάνιας και αυτοπεποίθησης να μας διαποτίζουν, πόσο περισσότερο τώρα που η χώρα περνά την δική της περιπέτεια με την δεκαετή οικονομική κρίση.
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ο ελληνικός λαός ψάχνει να βρει γεγονότα και αφορμές για να αναθαρρήσει και να αποκτήσει μια πυξίδα ελπίδας και προοπτικής.

Και η εθνική επέτειος του 21’ μπορεί να μας οδηγήσει σε έναν δημιουργικό αναστοχασμό και μια ψυχική τόνωση.
Τα διδάγματα των ηρώων του 21’ είναι πολλαπλά.

Χωρίς καμία βοήθεια από το εξωτερικό μόνο με τις δικές τους δυνάμεις ξεσηκώθηκαν και ύψωσαν την σημαία της ελευθερίας.
Ενωμένοι σήκωσαν το ανάστημά τους όντας πρώτοι από τα βαλκανικά κράτη που επαναστάτησαν για να αποκτήσουν την ελευθερία τους από τον οθωμανικό ζυγό. Πολλοί έδωσαν τις περιουσίες τους, ναύλωσαν καράβια και έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να βοηθήσουν τον μεγάλο αγώνα για την απελευθέρωση.

Με ψυχικό σθένος και πίστη στον αγώνα που εκπορεύεται από την ορθοδοξία και την ελληνική παιδεία, άντεξαν την λυσσώδη αντίδραση των Τούρκων πετυχαίνοντας τελικά την ανεξαρτησία τους.

Ασφαλώς και δεν έλειψαν και οι έριδες, ασφαλώς και υπήρξε η καθοριστική συμβολή των Μεγάλων Δυνάμεων με την ναυμαχία στο Ναβαρίνο που έδωσε το οριστικό κτύπημα στην Τουρκία, ασφαλώς και η Οθωμανική αυτοκρατορία είχε τις δικές της μεγάλες αδυναμίες και η ελληνική επανάσταση σήμανε την αρχή του τέλους της που επίσημα ήρθε με τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ένα αιώνα μετά.
Αν δεν υπήρχαν, όμως τα μεγάλα ψυχικά αποθέματα και ο ηρωισμός των Ελλήνων για να αναγεννηθούν από τις στάχτες των 400 χρόνων υποδούλωσης, τίποτα δεν θα γινόταν.

Οι Έλληνες της επανάστασης, οι ήρωες του 1821 τους οποίους τιμούμε με την εθνική επέτειο κατόρθωσαν το ακατόρθωτο, να αποκτήσουν δηλαδή την ελευθερία τους, με την ανδρεία, την πίστη, το θάρρος τους.

Σε εμάς τους σημερινούς Έλληνες που έχουμε να κατακτήσουμε τους δικούς μας στόχους, αυτά τα στοιχεία πρέπει να μας συνοδεύσουν και να τα εμποτίσουμε με την δημιουργία, την γνώση, την καινοτομία, την τόλμη.

Μετά από δέκα χρόνια κρίσης η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο όραμα, ένα νέο σχέδιο για την πολυπόθητη οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία.
Και είναι οι ήρωες του 1821 που με τα διδάγματα τους, μας δείχνουν το δρόμο.
Για μια καλύτερη Ελλάδα. Για μια περήφανη Ελλάδα.
Για μια Ελλάδα με μέλλον.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.