Η ομάδα HERMES του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στους έξι φιναλίστ του BioSTART 2026

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Η φοιτητική ομάδα HERMES του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμμετείχε στην τελική φάση του διαγωνισμού καινοτομίας BioSTART 2026 και πλασαρίστηκε ανάμεσα στους έξι φιναλίστ της φετινής διοργάνωσης.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του BioInnovation Greece (BiG) Forum 2026, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, φέρνοντας κοντά ερευνητικές ομάδες, επαγγελματίες, μέντορες και εκπροσώπους του οικοσυστήματος βιοτεχνολογίας και καινοτομίας.
Κατά τη διάρκεια της τελικής φάσης, η ομάδα HERMES παρουσίασε ζωντανά την επιχειρηματική της ιδέα ενώπιον της Επιτροπής Αξιολόγησης του BioSTART και του κοινού του συνεδρίου. Η διαδικασία του pitching αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία για τη δοκιμή και περαιτέρω εξέλιξη της ιδέας, μέσα από την εποικοδομητική ανατροφοδότηση, την καθοδήγηση και τα σχόλια της επιτροπής.
Παράλληλα, η συμμετοχή στο BiG Forum έδωσε στην ομάδα τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με επαγγελματίες, ερευνητές, μέντορες και εκπροσώπους του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας, ενισχύοντας τη δικτύωση και την ανταλλαγή εμπειριών.
Η διάκριση της HERMES στους έξι φιναλίστ του BioSTART 2026 αναδεικνύει, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος, τη δυναμική των φοιτητικών ομάδων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τη σύνδεση της ακαδημαϊκής γνώσης με την καινοτομία, την εφαρμοσμένη έρευνα και την επιχειρηματική αξιοποίηση νέων ιδεών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.