Η κρίση που έρχεται είναι Επισιτιστική

Του Γιάννη Κάϊρα, μέλους της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

Η κρίση που είναι προ των πυλών και δυστυχώς θα την ζήσουμε τον χειμώνα , δεν θα είναι απλά μια οικονομική κρίση όπως του 2008 που οδήγησε μαθηματικά την ελληνική οικονομία στο καθεστώς των μνημονίων με την λαίλαπα που ακολούθησε για τον ελληνικό λαό..

Τότε υπήρχε και ένα πρωτογενές λίπος καταθέσεων ώστε να αντέξουν κάποιες οικογένειες την πλήρη Φτωχοποίηση τους καθώς και μια γενιά συνταξιούχων που με την οικονομική τους συμβολή τροφοδοτούσαν με αυτά τα ελάχιστα να επιβιώνουν οι οικογένειες ως ένα βαθμό.

Αυτό τον χειμώνα και το 2023 που ακολουθεί θα είναι η πιο δύσκολη κρίση που θα έχει περάσει ο ελληνικός λαός από την εποχή της κατοχής και της μεταεμφυλιακής καταστροφής.

Κάθε νοικοκυριό θα αντιμετωπίσει την επισιτιστική κρίση , μια κρίση που όμοια της δεν έχει αντιμετωπίσει η κοινωνία μας στα νεώτερα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Η απάθεια της Κυβέρνησης της ΝΔ στον κυκεώνα των οικονομικών βασανιστηρίων που έχουν επιβάλλει στον λαό , αλλά και της Συμπολίτευσης ΣΥΡΙΖ(Α) ΠΑΣΟΚ που μόνο σε κορώνες επικοινωνιακές αρέσκονται και δρουν και πέραν τούτου το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα ξαναεκλεγούν βουλευτές και ίσως μιας πιθανής συγκυβέρνησης ακόμα και τρικομματικής.

Άλλωστε την ίδια πολιτική εφαρμόζουν αυτή της ακραίας νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας και επί του πρακτέου όπως αποδείχθηκε και στην λυκοσυμμαχια τους στο μνημόνιο του 2015.

Μέσα σε αυτό τον ωκεανό των προβλημάτων του ο λαός (ΔΕΗ Πληθωρισμός Καύσιμα στα ύψη) έχει την κυβέρνηση της ΝΔ και τα παπαγαλάκια τους να λένε , “αν γίνουν οι εκλογές πριν το χειμώνα του  2022 θα είναι προς συμφέρον μας γιατί ο λαός δεν θα είναι τόσο δυσαρεστημένος ” και από την άλλη έχουμε τα κόμματα του ΣΥΡΙΖ(Α) ΠΑΣΟΚ και τα δικά τους ΜΜΕ να λένε “μας συμφέρει να γίνουν οι εκλογές την άνοιξη του 2023 γιατί ο λαός θα είναι δυσαρεστημένος σφοδρά “.

Άρα έχουμε πολιτικούς αρχηγούς που ευαγγελίζεται ο καθένας τον εαυτό του για πρωθυπουργό να λένε τι τους συμφέρει και κανείς τους στην ουσία να μην προτείνει κανένα μέτρο ωφέλιμο για την ελάφρυνση του λαού από την εξαθλίωση που έρχεται αλλά πώς θα κατσικωθεί ο καθένας τους στην εξουσία και στην καρέκλα.

Μόνη λύση για τον λαό είναι οπότε και ναγίνει η προσφυγή στις κάλπες να επιλέξει σοφά και οχι με μνήμη χρυσόψαρου, κόμματα που είναι ενάντια σε όλη αυτή την οικονομική πολιτική που εξανδραποδίζει την ελληνική κοινωνία.

Κόμματα που υποστηρίζουν την λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία.

Λύσεις πρώτης γραμμής όπως η μείωση του φόρου στα καύσιμα πέραν του 50 τοις εκατό, η μείωση του ΦΠΑ στο 6% του “καλαθιού επιβίωσης” όπως λέγεται (100 ευρω/άτομο βάση παγκόσμιων οργανισμών στην Ελλάδα το ίδιο καλάθι είναι στα 170 ευρώ /άτομο) δλδ στο κρέας ρύζι φρούτα ψωμί γάλα και λαχανικά είναι εφικτή για να ξαναπάρει τα πάνω της η ελληνική οικογένεια.

Η κατάργηση της ληστρικής αναπροσαρμογής της ΔΕΗ με αναδρομική ισχύ είναι αναγκαία καθώς και η αύξηση των μισθών και συντάξεων ώστε να ανασχεθεί η καθολική καθίζηση της οικονομίας.

Λύσεις υπάρχουν και είναι στα χέρια μας , αρκεί να επιλέξουμε στις κάλπες σοφά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.