Η Περιφέρεια δημιουργεί σύγχρονες αθλητικές υποδομές στην Μαγνησία

Γράφει ο Γιώργος Καλτσογιάννης θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας

Ήταν πριν περίπου πέντε χρόνια, όταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναλάμβανε να διασώσει ένα έργο που εκείνη την περίοδο, είχε μετατραπεί σε κουφάρι. Το κλειστό Γυμναστήριο της Αγριάς είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται μέσα από το πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» και την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων στις πόλεις.

Η χρηματοδότηση, όμως μειώθηκε σημαντικά και πόροι για να συνεχιστούν οι εργασίες δεν υπήρχαν. Η βούληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν ξεκάθαρη Να ξεκινήσουν ξανά οι εργασίες και να ολοκληρωθεί ένα έργο ισχυρής κοινωνικής αναφοράς για τον ευρύ πληθυσμό της Αγριάς και των γύρω περιοχών.

Και αυτό τελικά έγινε. Ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός ενέταξε το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας έχοντας έναν προϋπολογισμό αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και οι εργασίες που ήταν παγωμένες για χρόνια, άρχισαν ξανά.

Με τη καθοριστική τότε παρέμβαση της Περιφέρειας το Κλειστό Γυμναστήριο της Αγριάς παραδόθηκε πριν μερικές μέρες στην τοπική κοινωνία. Ένα έργο για τα παιδιά και τους νέους, για τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, για την φυσική άσκηση και την υγεία.

Μια αθλητική εγκατάσταση που έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες, οι μικροί και οι μεγάλοι για να αθλούνται και να βρίσκουν διεξόδους στην καθημερινότητά τους. Παράλληλα και ένα έργο που μπορεί να προσελκύσει και άλλες ομάδες και αθλητικά γεγονότα.

Βέβαια το κλειστό Γυμναστήριο της Αγριάς δεν είναι το μοναδικό στην Μαγνησία για το οποίο η Περιφέρεια βρήκε πόρους από διάφορες χρηματοδοτικές πηγές.

Το κέντρο σκοποβολής στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στα νησιά των Σποράδων, το νέο Γυμναστήριο που τώρα κατασκευάζεται στην Ζαγορά, οι μεγάλες παρεμβάσεις στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς», στο γήπεδο της Νεάπολης και στο ΕΑΚ, είναι μερικά από τα έργα που επιβεβαιώνουν την προσήλωσή μας στην δημιουργία αθλητικών υποδομών που θα χαίρονται τα παιδιά, οι έφηβοι και οι γονείς τους, καθώς και οι ομάδες που παίζουν εκεί.

Ο αθλητισμός ψυχαγωγεί, προσφέρει υγεία, κοινωνικοποιεί και διαπαιδαγωγεί. Και αυτά τα μηνύματα και αξίες προσπαθεί να περάσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην κοινωνία εξασφαλίζοντας για τα παιδιά, τους νέους τους αθλητές και άλλους πολλούς σύγχρονες αθλητικές υποδομές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.