Ήταν που τέλειωνε η ζωή μέρα με την ημέρα

Γράφει ο Γιώργος Ινεπονόγλου

«Δεν ήταν που τα σίδερα σου κλείναν τον αγέρα» έλεγε ο Μιχάλης Μπουρμπούλης στο ξεχασμένο αλλά επίκαιρο τραγούδι του Ηλία Ανδριόπουλου με την αξεπέραστη φωνή της Σωτηρίας Μπέλλου, «ήταν που τέλειωνε η ζωή μέρα με την ημέρα» και θα συμφωνήσω απόλυτα ότι η ζωή μας πλέον δεν διαφέρει από την ζωή στην ακροναυπλία του Μπούρτζι. Πέντε λεπτά ειδήσεις είναι αρκετά να σε παρομοιάσουν με τους «κατάδικους και αντάρτες» του τραγουδιού. Οι απειλές που εκτοξεύονται πανταχόθεν για το ένα ή το άλλο πρόστιμο ξεφυτρώνουν σαν τα λάχανα στο στερέωμα της παντοδύναμης πλέον δημοσιογραφίας. Πρώτα ακούς την ποινή που θα πληρώσεις και μετά το μέτρο που πρέπει να εφαρμόσεις. Η πίεση που ασκούν είναι απερίγραπτη λες και έχουν να αντιμετωπίσουν πρόβατα επί σφαγή. Είναι φανερό πλέον ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της κυβέρνησης και το κάθε νομοθέτημα ίπταται σαν κουρελόχαρτο πάνω από τα κεφάλια της θερμόαιμης νεολαίας που αψηφά την οποιαδήποτε ποινή ή αστυνομική επέμβαση. Το φάντασμα της Νέας Σμύρνης εμποδίζει τα όργανα της τάξης να επέμβουν αναλογιζόμενα τις γκάφες που τους επέβαλε να εφαρμόσουν ο αρμόδιος για την «προστασία του πολίτη» υπουργός. Είναι λογικό, όταν χρησιμοποιείς για ψήλου πήδημα 5000 αστυνομικούς μόνο και μόνο για να δείξεις πυγμή, δεν μπορείς να επιβάλεις την τάξη εκεί που χρειάζεται. Οι πρώτες φωνές που προέρχονται από τα σώματα ασφαλείας άρχισαν να ακούγονται. Κακοπληρωμένοι και ταλαίπωροι χωρίς τις απαραίτητες άδειες δεν μπορούν να επιβάλουν τις παράλογες απαιτήσεις του οποιοδήποτε κυβερνητικού Δον Κιχώτη που το μόνο που βλέπει σε αυτή την κοινωνία είναι οι εχθροί νεολαίοι.
Δεν είναι η πλατεία Βαρνάβα το άντρο της ακολασίας με τα ποτά και τα ξενύχτια. Από άκρη σε άκρη της Ελλάδας οι νεολαίοι αναδεικνύουν την καθημερινή αποτυχία της κυβέρνησης να ελέγξει την πανδημία. Μία μικρή βόλτα στην πόλη μας τις πονηρές ώρες της ημέρας θα σου δώσει ανάγλυφη την εικόνα της σύνθεσης της ελληνικής κοινωνίας. Οι πολίτες θέλουν μία κυβέρνηση συμπαραστάτη στα προβλήματά τους και όχι ένα δήμιο που προσπαθεί να τους φυλακίσει.
Υπάρχει βέβαια και η άλλη μερίδα των χαφιέδων συμπολιτών μας που δεν χάνουν την ευκαιρία να καταδώσουν τον αδερφό τους, επηρεασμένοι από την πλύση εγκεφάλου που τους επιβάλουν τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης. Σαν να ακούω στα αυτιά μου τα μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα που τους ενημερώνουν πρώτα για το έγκλημα του καλαματιανού που χορεύουν στην Κυψέλη και μετά για το έγκλημα του ρεψίματος μιας απολαυστικής μπύρας που καταναλώνουν το σούρουπο στην πλατεία μετά από μία κοπιαστική μέρα δουλειάς. Η μόνη λύση για να απαλλαγείτε από το σύνδρομο του χαφιεδισμού είναι να αποτρέψετε από τα κινητά σας τις αυτόματες ενημερώσεις για την δήθεν γρήγορη πληροφόρησή σας. Έτσι θα ηρεμίσετε από το άγχος και αν καταναλώσετε και ένα δροσιστικό αναψυκτικό ή ένα τσιπουράκι στο πόδι θα σας κάνει να ξεφύγετε από την εικονική πραγματικότητα που έχετε επιβάλει την εαυτό σας.
Στην αντίπερα όχθη υπάρχει και η τρίτη κατηγορία των συμπολιτών μας, αυτών που έχουν κλεισθεί στο καβούκι τους από την ανησυχία της αρρώστιας. Σε πολλές γειτονιές επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή και δεν κουνιέται φύλλο. Υπερισχύει ο φόβος που οι κυβερνόντες μοιράζουν αφειδώς. Είναι η άλλη Ελλάδα του καλύτερα «σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή παρά της μιας ώρας ελεύθερη ζωή» Γι αυτούς τα μηνύματα του Ρήγα Φεραίου, της Φιλικής Εταιρείας, του Λόρδου Βύρωνα, του Αδαμάντιου Κοραή και τόσων άλλων είναι ψιλά γράμματα για την κατανάλωση μελάνης και τίποτα παραπάνω.
Και για το τέλος αφήνω το καλύτερο. Αλλάζουν την ώρα της ανάστασης. Σε λίγο θα αλλάξουν και την χρονολογία της. Θα εφαρμόσουμε το νέο Μητσοτακικό ημερολόγιο που θα καταργήσει το Γρηγοριανό, που κατάργησε το Ιουλιανό. Σε πείσμα των νεοημερολογιτών και παλαιοημερολογιτών είναι ακριβέστερο κατά 3 ώρες Έχουν συνεννοηθεί με τον κορωνοϊό να μην βγει στις 9 αλλά να βγει στις 12 το βράδυ. Έτσι θα κάνουμε ανάσταση, θα ξεγελάσουμε το κορωνοϊό, αλλά και θα μαντρώσουμε νωρίς σαν τα πρόβατα τους πολίτες . Κουλο-Χαρδαλιάδικη λογική.
Απολαύστε την Σωτηρία Μπέλλου στην Ακροναυπλία

YouTube player
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.