Μ. Ζιάκας: Ο προσυνεδριακός διάλογος για το ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών υποδηλώνει την πλήρη ανικανότητα της πολιτικής και κομματικής εξουσίας του τόπου μας.

Από τη μία η νεοφιλελεύθερη συντηρητική πολιτική που εφάρμοσε η δεξιά και από την άλλη τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία πορεύτηκαν χωρίς θέσεις και λύσεις πάνω στα προβλήματα της κοινωνίας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκφράσουν τις ανάγκες των πολιτών και να μην εμποδίσουν την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η Νέα Δημοκρατία έχασε 1,3 εκατ. ψήφους εφαρμόζοντας μία νεοφιλελεύθερη πολιτική, καταστρέφοντας τις κατακτήσεις των τελευταίων 50 χρόνων του ελληνικού λαού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στις αυταπάτες, δεν είχε επαφή με την κοινωνία, δε μπόρεσε να πάρει πρωτοβουλίες, δεν είχε καμία στρατηγική και κατέρρευσε στο 14%, χάνοντας 600.000 ψηφοφόρους.

Σήμερα, το κόμμα του Κασσελάκη, δεν είναι αριστερό, δεν είναι προοδευτικό, δεν λειτουργεί δημοκρατικά. Οδηγεί σε εκφυλισμό και απαξίωση πρόσωπα, ιδέες και αξίες και έχει γίνει κόμμα των μίντια. Μπορεί ακόμη και να συνεργαστεί με τη δεξιά, αν αυτό εκτιμήσουν ότι πρέπει να γίνει τα ΜΜΕ.

Υπό τις παρούσες συνθήκες δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να γίνει διάλογος με τον κ. Κασσελάκη, αλλά ούτε και με τη Νέα Αριστερά. Η πρόσθεση δυνάμεων αποτυχημένων πολιτικών και κομμάτων δεν μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης.

Αλλωστε και οι δύο μαζί απέτυχαν κατά την εποχή της διακυβέρνησης της χώρας, αλλά και ως αντιπολίτευση, απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Παρότι όμως η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχασαν μαζί 2 εκατ. ψηφοφόρους ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν κέρδισε τίποτα.

Ο κ. Ανδρουλάκης και η παρέα του απέτυχαν να εκφράσουν το όλο ΠΑΣΟΚ, τις αρχές και τις αξίες του, με αποτέλεσμα σε μία ακόμη εκλογική αναμέτρηση οι πολίτες να τους γυρίσουν την πλάτη.

Ωστόσο το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον λαό και την πατρίδα.

Οι δυνάμεις του ήταν και παραμένουν πλειοψηφία στην ελληνική κοινωνία. Αυτό καταγράφεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στη δημοσκόπηση της Μetron Analysis, που παρουσιάστηκε στο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών. Σύμφωνα με τη μέτρηση ένα ποσοστό 63% των πολιτών και σήμερα λέει ότι το ΠΑΣΟΚ σφράγισε τη μεταπολίτευση με τις πολιτικές του από το 1974 μέχρι σήμερα, ενώ αντίστοιχα η ΝΔ λαμβάνει 24% και ο ΣΥΡΙΖΑ 5%. Επίσης, στην αξιολόγηση των προσώπων που είχαν συνεισφορά κατά την περίοδο της Μεταπολίτευσης ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι πρώτος λαμβάνοντας ποσοστό 64%, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής 63% και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης 38% αντίστοιχα.

Αυτή η πολύ μεγάλη δεξαμενή ιδεών, αξιών και πολιτικών που καταγράφεται για το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να αξιοποιηθεί και πάλι, ώστε να ξαναγίνει κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην πατρίδα μας.

Γι’ αυτό και άμεσα επιβάλλεται να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη διενέργεια συνεδρίου το οποίο θα επισφραγίσει τον ιδεολογικό και πολιτικό προσανατολισμό του κινήματος και θα εκλέξει πρόεδρο που θα υπηρετεί τις αξίες και τις αρχές του ΠΑΣΟΚ.

Ο προσυνεδριακός διάλογος έχει ξεκινήσει. Όλα τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι του κινήματος πρέπει να συμμετέχουν σ’ αυτόν. Με την προσφορά, την εμπειρία, τα βιώματα και τη γνώση τους, μπορούν να συμβάλλουν αποφασιστικά για την ανασυγκρότηση και τη δυναμική επιστροφή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, στις αρχές και τις αξίες της 3ης του Σεπτέμβρη.

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.